Ovaj tjedan od 12.07. do 15.07 u Jazz House-u gostuju međunarodni glazbenici!

Ovaj tjedan u Jazz Houseu prožet je gostovanjima međunarodnih glazbenika. Iz Beča nam dolaze dva glazbenika, Dušan Novakov i Joe Abentung. Dušan Novakov rođen je 1970 godine u Pančevu (Srbija). Između 1986 i 1988 godine polaznik je ljetne jazz škole u Grožnjanu te 1989. godine odlazi Graz (Austria) gdje studira jazz bubnjeve. !996 i 18997. godine studira udaraljke u Rotterdamu (Nizozemska). Surađivao je sa brojnim međunarodnim glazbenicima i sastavima kao što su Mark Murphy, Oliver Lake, George Cables, John Marshall, Dick Oatts, Don Menza, Kirk Lightsey, Michelle Hendricks, Toninio Horta, Duško Gojković, valery Ponomarev, Frank Lacy, Gregory Porter, Andy Middleton… Od 2005. godine predaje bubnjeve i improvizaciju na bečkom glazbenom institutu a od 2006. godine u Beču vodi svoj studio u kojem radi kao ton-tehičar.  Svoj solo album pod nazivom „Tales“ snimio je 2022. godine. U Jazz House-u nastupiti će u srijedu 12.7. uz austrijskog kontrabasistu Joea Abentunga i pulskog pijanistu Leona Brenka.

Joe Abentung jaz kontrabas je studirao u Grazu, te kasnije u Minhenu gdje je diplomirao kod prof. Paoloa Cardosoa. Živi u Beču gdje surađuje sa brojnim glazbenicima te predaje na konzervatoriju jazz kontrabas, solfeggio i jazz teoriju (od 2011. do 2020.) Osim kao „sideman“ u sastavima drugih glazbenika nastupa i sa svojim triom sa kojim je i snimio četiri albuma u razdoblju od 2017. do 2022. godine. U Jazz House-u će nastupiti u petak  14.7. uz bubnjara Dušana Novakova i
pulskoj publici dobro poznatog gitaristu Srđana Kolarevića. Dušan Novakov i Joe Abentung održati će zajedno i radionicu na temu „Ritam sekcija u malim jazz sastavima“ na kojoj će svoja iskustva i znanja pokušati prenijeti posjetiteljima radionice. Radionica će se održati u Jazz House-u četvrtak 13.7. od 11h do 14h. Ulaz je slobodan.

Također u četvrtak u Jazz House-u dolazi Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra (JM JWO). Radi se o međunarodnom big bandu glazbene mladeži koji okuplja brojne mlade glazbenike iz cijelog svijeta. Voditelj ovog sastava je poznati trombonist Luis Bonilla.

U subotu 15.7. u Jazz House nam dolazi mladi zagrebački basist Ivan Džajić. Ivan je diplomirao farmaciju što je i njegova profesija no od malena gaji ljubav prema glazbi. Ostvaruje suradnje sa brojnim sudionicima zagrebačke jazz scene a posljednjih godina živi u Ljubljani te je i tamo aktivan na glazbenoj sceni. Uz Ivana Džajića na kontrabasu nastupiti će dva pulska glazbenika Saša Zorkić na gitari i Carlos Fagin na klaviru a na bubnjevima ćemo još jednom moći slušati Dušana Novakova.

Odgovori

Pin It on Pinterest