Uhićen zbog preprodaje droge

Jedan maloljetnik preprodavao je drogu, dok su još dva maloljetnika posjedovala drogu radi vlastite upotrebe

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su 16. srpnja oko 1.30 sati u Ulici Osipovica u Medulinu zatekli trojicu maloljetnika s drogom. Jedan maloljetni hrvatski državljanin je kod sebe imao vrećicu sa smotuljcima s ukupno 10.1 gram marihuane te je utvrđeno kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Zajedno s njim policijski službenici uhitili su još jednog maloljetnog hrvatskog državljanina koji je kod sebe imao za vlastitu upotrebu 1.1 gram marihuane te maloljetnog njemačkog državljanina koji je kod sebe imao dva noža i pet tableta droge MDMA.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga nadležnog suda, obavljena je pretraga doma od  prvoosumnjičenog u kojem je pronađeno devet smotuljaka s ukupno 11 grama droge.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja se protiv prvoosumnjičenog maloljetnika zbog preprodaje droge podnosi kaznena prijava, dok se protiv druge dvojice maloljetnika pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv njemačkog državljanina i radi prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Odgovori

Pin It on Pinterest