Započelo javno savjetovanje o nacrtu prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

Foto: arhiva

Grad Pula započeo je Savjetovanje s zainteresiranom javnošću nacrta prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Savjetovanje započinje dana, 17. srpnja 2023. godine te završava zaključno s danom 16. kolovoza 2023. godine koji je ujedno i krajnji rok za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na nacrt prijedloga Odluke.

Ovom Odlukom uređuju se minimalni uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca koje im njihovi posjednici moraju osigurati, način kontrole njihova razmnožavanja, način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, te način postupanja s divljim životinjama pronađenima izvan prirodnog staništa na području grada Pule.

Općim uvjetima držanja kućnih ljubimaca propisuju se dužnosti posjednika kućnih ljubimaca kao i zabrane postupanja.

Pored navedenog, propisuju se uvjeti držanja kućnih ljubimaca u stambenim zgradama i obiteljskim kućama, ishrana kućnih ljubimaca, posjed pasa i mačaka, držanje pasa, kretanje kućnih ljubimaca i uvjeti izvođenja na javne površine, postupanje s opasnim psima, način kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca te slobodnoživuće mačke.

Grad Pula će sukladno Zakonu o zaštiti životinja poticati razvoj svijesti svojih sugrađana, posebice mladih o brizi i zaštiti životinja.

Adresa e-pošte na koju se šalju očitovanja zainteresirane javnosti: odluka.ljubimci@pula.hr.

Prateće dokumente i dodatne informacije možete pronaći na web stranici Grada Pule www.pula.hr u rubrici e-Konzultacije ili na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/eusluge/ekonzultacije/ekonzultacije-u-tijeku/108/nacrt-prijedloga-odluke-o-uvjetima-i-nacinu-drzanja-kucnih-ljubimaca-i-nacinu-postupanja-s-napustenim-i-izgubljenim-zivotinjama-te-divljim-zivotinjama/

Odgovori

Pin It on Pinterest