Istarska županija značajno povećala sredstva namijenjena mladima u području kulture i umjetnosti

U Muzeju suvremene umjetnosti u Puli, danas je održana svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava temeljem provodnog Javnog poziva za poticanje stvaralaštva mladih u području kulture i umjetnosti Istarske županije. Riječ je o jedinstvenom natječaju te vrste, koji je lani pokrenut, a cilj mu je pružanje potpore mladim umjetnicima, udrugama i institucijama u kulturi.

Istarski župan Boris Miletić čestitao je svima na kvalitetnim programima i uspješnim prijavama na natječaj.

„Jedan od prioriteta naše Kulturne strategije je upravo poticanje stvaralaštva mladih, ali i svih ostalih koji se bave umjetnošću i kulturom. U proračunu za 2023. godinu značajno smo povećali sredstva i to za čak 50 %, čime šaljemo jasnu poruku podrške mladima: budite i dalje aktivni, budite kreativni, radite ono što volite, a na javnom sektoru je da vam pruži financijsku podršku koja vam je potrebna“, poručio je župan Miletić.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica pridružio se čestitkama mladim kulturnjacima i umjetnicima te je posebno naglasio kako je ove godine došlo i do većeg broja prijava, kako udruga, tako i pojedinaca. Naglasio je i kako je zabilježen i rast broja pozitivno ocijenjenih prijava, u odnosu na 2022. godinu.

Ukupno je dodijeljeno 39.800 eura, od toga fizičkim osobama 18.450 EUR, a udrugama 21.350 EUR. Javilo se ukupno 24 prijavitelja, a županijska proračunska sredstva su odobrena za njih 22 (14 udruga i 8 pojedinaca).

Korisnici odobrenih sredstava su: Pulska filmska tvornica, Gabriel Radović, Udruga Čarobnjakov šešir, Josipa Škrapić, La udruga, Skateboard klub August Šenoa, Udruga Forma, Teo Morosin, Udruga Sub pokret – Sub movements, Proces – udruga za promicanje queer kulture i LGBTIQ + prava, UO Film i Film, Udruga Sa(nj)am knjige u Istri, Udruga Sonda, Gaia Radić, Udruga Metamedij, Marina Rajšić, Gea Rajić, Dora Brkarić, HUIU, Apoteka, Alex Brajković i Faro 11.

Odgovori

Pin It on Pinterest