Najbolji film Pule je dokumentarac “Veće od traume”, publika svim filmovima dala više od 4!

U subotu navečer u pulskom Malom rimskom kazalištu dodijeljene su nagrade Pulskog filmskog festivala Zlatne arene za filmove u Glavnom programu, u sekcijama Hrvatski film i Hrvatske manjinske koprodukcije. Nakon svečane ceremonije dodjele nagrada, filmaši nagrađeni na jubilarnoj, 70. Puli zaputili su se u Arenu te se naklonili publici.

O dobitnicima Zlatnih arena, Velike zlatne arene za najbolji film te nagrade Breza za najboljeg debitanta odlučivao je peteročlani ocjenjivački sud kojim je predsjedala glumica Nives Ivanković, a članice su još spisateljica i dramaturginja Tena Štivičić, snimateljica Tamara Cesarec, producentica Maja Popović Milojević i redateljica Snježana Tribuson. 

U konkurenciji za nagrade bilo je 13 naslova u sekciji Hrvatski film te 7 u Hrvatskoj manjinskoj koprodukciji. Podsjetimo, za Zlatne arene mogli su se natjecati dugometražni filmovi svih rodova te su uz igrane, nagrađeni animirani i dokumentarni filmovi. 

Dodijeljena je i nagrada za najbolji hrvatski film po ocjeni publike – Zlatna vrata Pule, a zanimljivo je da je svih 13 naslova koji su konkurirali za tu nagradu dobilo ocjenu višu od četiri.

Odgovori

Pin It on Pinterest