Pula je postala “Međuzemlje” na obljetnici 20 godina od filma “Lord Of The Rings: Return Of The King”

Pula je 23.07. postala magični dio Peter Jacksonovog “Međuzemlja”. Događaj je to koji je započeo prošle godine u pulskoj Areni prikazivanjem filma “Gladiator” i uručivanjem nagrade za životno djelo Scottu Milanu, dizajneru zvuka za film Gladiator. Organizatori International Film & Music festivala ove godine podigli su stepenicu na puno višlji nivo. U Puli je prikazan Lord Of The Rings: Return Of The King – treći dio najveće trilogije svih vremena kojemu je ujedno ovo bila obljetnica 20 godina od premijere – 23.07.2003. te su u Areni trebala gostovati 3 Oscarovca. Howard Shore, Mark Ulano i Michael Minkler.

Pogledajte fotogaleriju na linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.819449136230991&type=3

Nažalost glavni akter Howard Shore koji je skladao glazbu za sve filmove Gospodara Prstenova nije mogao doći radi poslovnih razloga, no ovu magičnu večer uveličali su Michael Minkler te Mark Ulano. Michael Minkler osvojio je 3 Oscara dok je Mark Ulano osvojio jednoga za neponovljivi Titanic uz mnogobrojne druge nagrade.

Iako Howard Shore nije mogao prisustvovati samome događaju, on se sa svojom nagradom javio video pozivom i zahvalio se. Također smo vidjeli i Annie Lennox koja je najavila da bi voljela imati sljedeće godine koncert u predivnoj pulskoj Areni.

Nakon dodjele nagrada, uzvanici i publika mogli su uživati u najvećoj trilogiji svih vremena na najljepšoj pozornici na svijetu. Vrijedi napomenuti kako je publika, iako je film star 20 godina, i dalje pljeskala u određenim scenama i ponašala se kao da gleda prvi puta. Bilo je doista “magično” u Areni.

Odgovori

Pin It on Pinterest