Uklonjeni devastirani betonski blokovi pored javnog toaleta u Parku Franje Josipa

Gradonačelnik Filip Zoričić osudio vandalski čin nepoznatih počinitelja

Nakon što su, za sada, nepoznati počinitelji devastirali javni toalet u Parku Franje Josipa, po nalogu Grada Pule razbacani betonski blokovi uklonjeni su, a zahod je iz sigurnosnih razloga ograđen.

Grad će tijekom dana o događaju podnijeti prijavu MUP-u protiv nepoznatih počinitelja te o svemu obavijestiti i nadležni Konzervatorski odjel u Puli.

„Svjesni smo da javne zahode trebamo urediti, ali devastirati postojeće potpuno je nedopustivo. To je divljaštvo! U dogovoru s Konzervatorima obnovit ćemo uništeni toalet. Nedostaje nam noćnih čuvara, komunalnih redara, ali ćemo zajedno s policijom morati pojačati kontrole i uvesti video nadzor “, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Tijekom jučerašnjeg dana (nedjelja, 23. srpnja 2023.) obavješteni smo o oštećenju dijela javnog zahoda, odnosno pisoara koji je smješten u Parku Franje Josipa I, na Rivi.

Ovaj javni sanitarni čvor, tipski je kiosk iz kataloga tvrtke Renzi kao i tri pisoara koja s nalaze u Ulici Starih statuta, u Ulici Kalpurnija Pizona i kod Katedrale na Rivi, koji datiraju iz istog razdoblja, odnosno s početka 20. stoljeća. 

Iako su svi u uporabi, evidentno su u lošem stanju te je za njihovu sanaciju i uređenje  naručena projektna dokumentacija. Uređenju se planira pristupiti po osiguranju financijskih sredstava u 2024. godini. 

Odgovori

Pin It on Pinterest