Na ovotjednom programu Vodnjanskog ljeta video mapping Luce, Galižanska noć i druge manifestacije

Nema pauze u zbivanjima Vodnjanskog ljeta, dan za danom nižu se projekcije, koncerti, festivali, predstave, predavanja, izložbe…

Tako već u srijedu, 26. srpnja 2023., u Barbarigi počinje glazbeno umjetnički eko festival Escape The City. Festival se održava do nedjelje 30. srpnja na Novoj plaži Barbariga s nizom raznolikih sadržaja.

U srijedu, s početkom u 21 sat, u Zajednici Talijana “Armando Capolicchio” Galižana otvara se izložba starih fotografija Galižane i Galižanaca. To je druga takva izložba čiji postav predstavlja dio ogromnog fundusa fotografija iz privatnih albuma 24 galižanskih obitelji.

U četvrtak 27. srpnja na Velikom trgu u Galižani održat će se dječja predstava “Priče iz čarobne kutije” pulskog Tetara Naranča. Početak je u 21 sat.

Na programu Art-kina Cineast, u vodnjanskoj Bašti (Rotondi), u četvrtak u 21 sat počinje projekcija drame “Sveti pauk” iranskog redatelja Alija Abbasija. Bašta.

U petak 28. srpnja, Turistička zajednica Vodnjana organizira video mapping Luce i prezentaciju Vodnjanskih štorijica 2, s nizom atraktivnih video i audio sadržaja u staroj jezgri Vodnjana – na Zagrebačkom trgu i u Forno Grande. U suradnji s Visualia group-om i ove će godine na vodnjanskim pročeljima oživjeti ilustracije iz drugog stripa “Vodnjanske štorijice”, a koji će biti prezentiran u 20 sati. Video mapping počinje u 21 sat.

U subotu 29. srpnja, s početkom u 10 sati, u galeriji Loggia na Narodnom trgu u Vodnjanu održava se radionica “Fuzija na keramičkom stolu” u organizaciji ZT-a Vodnjan. U 21 sat u vodnjanskoj galeriji El magazein počinje predavanje “Putovanje i anegdote komada papira sa svojih pet života potkraj 19. stoljeća na relaciji Trst-Vodnjan-Lošinj”.

Galižanci pak u subotu sve pozivaju na 54. Galižansku noć – zabava s bogatom gastro ponudom počinje u 21 sat na rukometnom igralištu, gdje će publiku zabavljati Magazin i Dellboysi.

U ponedjeljak 31. srpnja, s filmom “Veliko putovanje” (The Big Trip) nastavljaju se projekcije Ljetnog kina: Revija dječjih animiranih filmova. Projekcija je na placi u Peroju u ponedjeljak (31. srpnja), na rukometnom igralištu u Galižani u utorak (1. kolovoza) te u Bašti (Rotonda) u Vodnjanu u srijedu (2. kolovoza), sve s početkom u 21 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest