Pulski učenici ponovno na međunarodnom sportskom kampu u Trieru

Najbolje učenike pulskih osnovnih škola ugostio gradonačelnik Triera

U organizaciji Grada Pule, pulski učenici ponovno sudjeluju na međunarodnom sportskom kampu u pobratimljenom gradu Trieru u Njemačkoj.

Pulska delegacija koja broji jedanaest najboljih učenika pulskih osnovnih škola u pratnji učitelja su u ponedjeljak, 31. srpnja 2023. godine, prisustvovali prijemu kod gradonačelnika Triera Wolframa Leibea.

Sportski kamp Trier želi mladim generacijama ponuditi mogućnost zajedničkog boravka, bavljenja sportom i uživanja u kulturi koristeći engleski jezik. Povod susreta je tradicionalno sudjelovanje u sportskom kampu na kojem su trenutno učenici iz gradova pobratima Pule, Budimpešte, Vainera i daleke Fukuoke.

Cilj međunarodnog samita mladih je okupiti mlade iz različitih zemalja, a fokus je učiti jedni o drugima, jedni od drugih i – iznad svega – učiti zajedno. Učenje u mirnoj i ugodnoj atmosferi je zabavno i ujedinjuje.

Pulskim učenicima dani u Trieru ispunjeni su sportom, kulturnom razmjenom, izletima i razgledavanjem s naglaskom na međusobnoj suradnji, gdje mladi otkrivaju svoje sličnosti ili razlike.

Tijekom cijelog tjedna učenici će sudjelovati u raznim sportskim aktivnostima i druženju sa svojim vršnjacima. Vjerujemo kako će prezentirati Pulu u najboljem svjetlu, i vratiti se kući s novim iskustvima, vještinama i doživljajima koji će pamtiti cijeli život.

Odgovori

Pin It on Pinterest