Na programu Vodnjanskog ljeta – Gustafi na Martulini, Degustacija tradiconalnih jela u Galižani!

Približavamo se vrhuncu sezone i Vodnjansko ljeto nas u kolovoz uvodi s pregršt novih dobrih manifestacija. Tjedan će obilježiti nastup Gustafa na  perojskoj plaži i tradicionalna fešta u čast lokalnoj gastronomiji u Galižani.

A već u četvrtak, 3. kolovoza 2023., u vodnjanskoj Bašti (Rotondi) POU Vodnjan – UPA Dignano priprema novu filmsku poslasticu u sklopu programa Art Kino “Cineast”. Na rasporedu je film “Poslije sunca” (Aftersun, 2022.), nagrađivana drama škotske redateljice Charlotte Wells. Projekcija počinje u 21 sat, a u slučaju kiše održat će se u Vjenčanoj sali (gradska palača, ulaz s Narodnog trga).

U isto vrijeme u Peroju, pulski Teatar Naranča mališane će rasveseliti s još jednom kazališnom predstavom za djecu iz svoje produkcije: “World of fun – Svijet zabave”. Početak je u 21 sat na perojskoj placi.

Veselo će biti u Peroju i u petak, 4. kolovoza, kada se na popularnoj plaži održava Noć Martuline uz koncert legendarnih Gustafa i predgrupe Whiskey train. Manifestacije na Martulini inače osvajaju prekrasnim ljetnim ambijentom, a ove noći to će biti dodatno začinjeno uvijek dragim pjesmama iz prebogate karijere Edija Maružina i njegovih Gustafa te bogatom ponudom morskih delicija.

Isti dan u Galižani Zajednica Talijana “Armando Capolicchio” organizira 15. Degustaciju tradicionalnih jela (XV Degustazione dei piatti tipici). Program počinje u 20.30 sati na rukometnom igralištu. Uz bogatu gastronomsku ponudu, brojne poslastice i delicije, te gostovanje zajednica Talijana iz Lipika i Vodnjana, publiku će zabavljati grupa Val.

Dotle će se u vodnjanskoj galeriji “El magazein” održati predavanje “La mia India / Moja Indija” o osobnim iskustvima i dojmovima s jednomjesečnog putovanja. Predavanje počinje u 21 sat.

Limena glazba Grada Vodnjana i ZT-a Vodnjan ove subote, 5. kolovoza, nastupa u Galižani, na Velikom trgu. Naši puhači i udaraljkaši pod ravnanjem Branka Šterpina koncert otvaraju u 10 sati.

Nažalost, koncert grupe Stabilizacija, zakazan za subotu 5. kolovoza u vodnjanskoj Bašti (Rotondi) neće se održati zbog tehničkih poteškoća.

Program Ljetnog kina: Revija dječjih animiranih filmova nastavlja se sljedećeg tjedna s filmom “Vik i čarobni mač” (Vic The Viking and The Magic Sword). Projekcija je na placi u Peroju u ponedjeljak (7. srpnja), na rukometnom igralištu u Galižani u utorak (8. kolovoza) te u Bašti (Rotonda) u Vodnjanu u srijedu (9. kolovoza), sve s početkom u 21 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest