Istarski župan Boris Miletić posjetio Općinu Pićan

Istarski župan Boris Miletić posjetio je ovog tjedna Općinu Pićan gdje je održao sastanak s načelnikom Općine Deanom Močinićem, predsjednikom Općinskog vijeća Danielom Stanićem i suradnicima, a na kojem je prisustvovao i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Župan Miletić uvodno je pozdravio prisutne, istaknuvši kako su vidljivi napredak i dobri pomaci u razvoju Općine.

„Posjećujući naše gradove i općine, osjećam ponos prema našoj predivnoj Istri, prema svakom njezinom kutku i svakoj našoj općini, posebnoj na svoj način. Posebno mi je drago posjetiti i naša mala mjesta i sela koja čine toliku ljepotu u našoj Istri. U Pićnu se radi, to se vidi i to se mora istaknuti, a posebno mi je drago što imamo priliku podržati novi festival „Šćorice“ koji će sigurno biti i popularan i prepoznatljiv među našim Istrijanima, ali i gostima koji posjećuju Istru.“ – kazao je župan Miletić.

Načelnik Općine Pićan Dean Močinić zahvalio se županu na dolasku i ulaganjima u općinu koja pomažu u podizanju kvalitete života stanovnika općine, ali i njihovih posjetitelja.

„Iznimno smo zahvalni na potpori koju kontinuirano primamo od Istarske županije. Ulaganja u razvojne aktivnosti i projekte Općine Pićan od velikog su nam značaja, kako s financijskog aspekta, tako i s aspekta podrške koju osjećamo, jer iako je Pićan mala sredina, ne osjećamo se zapostavljeno, već smatramo da Istarska županija korektno radi na razvitku svakog kutka našeg poluotoka.

Iako se možda razilazimo u političkim opredjeljenjima, na prvom su nam mjestu institucije kojima upravljamo i prema kojima osjećamo odgovornost za razvoj i boljitak cijele Istre.“ – istaknuo je načelnik Općine Močinić.

Prilikom posjete potpisan je i Ugovor o financiranju novog festivala „Šćorice“, a za što je iz županijskog proračuna osigurano 3.375,00 EUR. Načelnik Dean Močinić upoznao je Župana i s najznačajnijim razvojnim projektima Općine Pićan poput rekonstrukcije „Barunove palače“ u Pićnu u mini hotel, rekonstrukcije dviju ruševnih zgrada u starogradskoj jezgri Pićna u kulturno-interpretacijski posjetiteljski centar „LegendKuća“, energetskoj obnovi školske zgrade u Tupljaku, obnovi škole u Krbunama i izgradnji područnog objekta dječjeg vrtića u Sv. Katarini.

Od 2014. do 2022. godine Istarska je županija uložila 74.457,45 EUR u aktivnosti i projekte Općine Pićan, od kojih su značajniji sufinanciranje izgradnje i opremanja dječjeg vrtića u Pićnu 2015. godine u iznosu od 18.581,19 EUR, kapitalna pomoć za izradu UPU-a Poduzetničke zone Pićan jug 2019. godine u iznosu od 19.908,42 EUR, te sufinanciranje izgradnje vatrogasnog doma DVD Pićan u Sv. Katarini 2021. godine u iznosu od 10.617,82 EUR. Ove godine Općini Pićan dodijeljeno je i 2.000,00 EUR za uređenje izletišta Bolobonski puči, u sklopu Programa poticanja turističkih projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima.

Odgovori

Pin It on Pinterest