Spasilačka služba i na Fratarskom otoku

Nakon što je spasilačka služba Grada Pule početkom ljeta s radom započela na četiri pulske plaže Hidrobazi, Stoji, Valkanama i Mornaru, dežurni spasioci s radom su započeli i na Fratarskom otoku, omiljenoj ljetnoj destinaciji za brojne stanovnike Pule.

Riječ je o dodatnim dežurstvima spasioca Službe za spašavanje na kupalištima na Fratarskom – otok Veruda u vremenu od 10:30 do 18:00 sati u vremenu od 1. do 20. kolovoza 2023. godine na Eko plaži na otoku Veruda koja se nalazi na sjevernoj strani otoka u neposrednoj blizini glavnog mola i recepcije.

„Za sigurnost kupača sada i na omiljenom kupalištu naših građanki i građana brinu spasioci. Raduje me što se služba spasioca osnažuje nakon što smo je prošle godine ponovno ustrojili kao i činjenica da ove godine imamo još veći broj spasioca na plažama te smo mogli uvesti još jednu lokaciju s dežurstvima“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula prepoznao je potrebu i važnost prisutnosti spasioca na kupalištima te je gradonačelnik Filip Zoričić donio odluku o proširenju postojećih lokacija spasilačkih postaja uvođenjem dežurstva spasioca i na Eko plaži otoka Veruda.

Podsjetimo, nakon što je 2022. godine uspostavljena Služba spašavanja života na vodi, ove godine na pulskim kupalištima o sigurnosti građana i posjetitelja brine 20 spasioca na Hidrobazi, Stoji, Valkanama, Mornaru i sada na Fratarskom otoku.

Služba spašavanja života na vodi na području Grada Pule osnovana je odlukom gradonačelnika s ciljem sprječavanja nezgoda na kupalištima, nadzora vodenih površina kupališta, prevencije nezgoda vezanih uz vodu, pružanja prve pomoći i provedbe intervencija spašavanja u vodi.

Odgovori

Pin It on Pinterest