Župan Miletić posjetio Općinu Raša

Istarski župan Boris Miletić posjetio je ovog tjedna Općinu Rašu gdje je održao radni sastanak s načelnicom Općine Glorijom Paliskom i predsjednikom Općinskog vijeća Željkom Zahtilom, a kojem su prisustvovali i zamjenik župana Tulio Demetlika i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Župan Miletić uvodno je pozdravio prisutne, istaknuvši kako su vidljivi napredak i dobri pomaci u razvoju Općine.

Načelnica Općine Raša Glorija Paliska zahvalila se županu Miletiću na dolasku i potpori Županije u razvojnim programima i projektima.

U konstruktivnom razgovoru o više aktualnih tema, načelnica je predstavila najnovije programe i projekte Općine Raša među kojima je i provođenje aktivnosti na realizaciji kulturno-komercijalnog kompleksa ‘Karlota’ koja je pokrenuta sa sanacijom nekadašnjeg rudnika i njegovom prenamjenom u turističke svrhe.

Nadalje, govora je bilo i o određivanju prioriteta sanacije županijskih cesta na području Općine, a za koje je nadležna Županijska uprava za ceste Istarske županije i problematici trstike u Raškom zaljevu koja ugrožava sigurnost plovidbe. Župan Miletić složio se da se problematika riješi zajedničkim nastupom Istarske županije i Općine Raša prema Hrvatskim vodama. Načelnica Paliska je također iznijela prijedlog ideje proširenja lučice Trget, kojim bi se izgradila šetnica, parkirališna mjesta, te proširila cesta u naselju.

Župan Boris Miletić zahvalio se načelnici na predstavljanju dosadašnjih realiziranih projekata i programa Općine, ali i na razvojnim projektima koji usmjeravaju Rašu prema daljnjem napretku te je istaknuo kako će Istarska županija i dalje pružati potporu razvoju Raše.

Tijekom svoje posjete župan je potpisao i Ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u Domu za starije u Raši s ravnateljicom Doma za starije Raša Sanjom Dobrić Bedrinom., a za čije je sufinanciranje iz županijskog proračuna osigurano 236.107,00 EUR.

Odgovori

Pin It on Pinterest