Vozili pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda su na području PU istarske evidentirane 22 prometne nesreće od čega šest prometnih nesreća  s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba, od kojih je jedna osoba teško, a  šest osoba lakše ozlijeđeno.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u četiri prometne nesreće.

Utvrđeno je 266 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 64 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 54 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 27 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 5 prekršaja
  • ostali prekršaji – 103 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 495 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 17 vozača i  pet vozila.

Događaj koji izdvajamo:

Pulska prometna policija je u subotu 5. kolovoza oko  11.55 sati zatekla 34-godišnjaka koji je kolnikom Ulice Valica u Puli upravljao automobilom pulske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 1.74 promila. Vozač je isključen iz prometa  te mu je zbog počinjenih prekršaja određena kazna u iznosu od 1.320,00 eura i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Postupajući po dojavi da je automobil sletio s ceste i udario u stablo, pulska prometna policija je 6. kolovoza oko 23,30 sati u Ulici Valmade u Puli zatekla automobil pulske registracijske oznake u kojem se na mjestu vozača nalazio 34-godišnjak, a 25-godišnjak na mjestu suvozača. U nesreći nitko nije ozlijeđen.
Obavljenom kontrolom utvrđeno je da 34-godišnjak upravljao automobilom neprilagođenom brzinom,  pod utjecajem alkohola od 1,54 promila i bez važeće vozačke dozvole. Vozač je  zadržan u posebnim prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kako je tijekom postupanja utvrđeno da je suvozač, kao vlasnik automobila, dao na upravljanje automobil osobi pod utjecajem alkohola protiv njega također se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Odgovori

Pin It on Pinterest