Komunalno poduzeće Contrada ojačana novim radnim vozilima

Trgovačkom društvu Contrada d.o.o. proteklog su tjedna isporučena dva nova radna vozila – čistilica Dulevo 3D i kiper Piaggio Porter – kojima će ojačati svoj vozni park i moći učinkovitije odgovoriti na potrebe čišćenja i uređenja starih jezgri.

Čistilica je moderni radni stroj namijenjenom čišćenju ulica i drugih javnih površina, s daleko boljim radnim sposobnostima od onih koje su komunalni djelatnici imali na raspolaganju. Novom će čistilicom Contrada zamijeniti jedan od starijih radnih strojeva iz svog voznog parka – čistilicu staru 15-ak godina. Prilikom nabavke vozila, prvenstveno se vodilo računa da svojim radnim i voznim karakteristikama, tehnologijom i razinom opreme odgovara specifičnostima vodnjanskih naselja, kako bi građanima Grada Vodnjan-Dignano omogućili što čišći životni ambijent.

Ovakvo vozilo, sa spremnikom od tri kubika, visokotlačnim peračem te usisno-mehaničkim sustavom zavidnih performansi, omogućuje daleko kvalitetnije, funkcionalnije i brže čišćenje javnih površina. Svojom agilnošću i dimenzijama, čistilica će moći sigurno i funkcionalno operirati i u specifičnim uvjetima starogradskih jezgri.

O tome se razmišljalo i kad je naručen mali kiper Piaggio, čije dimenzije omogućuju učinkovitije prikupljanje otpada i pristup zelenim površinama u najužim dijelovima naselja. Uz to, benzinsko vozilo ima mogućnost pogona na ekološki prihvatljivi plin, čime se osigurava manja emisija CO2 u starogradskim jezgrama. Iako je riječ o malom vozilu, dimenzije sanduka s povišenim stranicama omogućuju prikupljanje više otpada, a time i manje vožnji po intervenciji.

Odgovori

Pin It on Pinterest