Koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“ 22. kolovoza!

U utorak, 22. kolovoza  2023. godine u 21,30 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani

Fažanski sutoni festival su klasične glazbe te se ciklus komornih koncerata od 2007. održava u Fažani. Svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjavaju sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiču glazbenu umjetnost i kulturu, potiču stvaralaštvo i promociju akademskih  glazbenih talenata.

Program koncerta:

Gioachino Rossini                   Una voce poco fa (iz Seviljskog brijača)

(1792.-1868.)                           La Danza (Soirées musicales)

Rossini-Liszt                           La Regata Veneziana (Soirées musicales de Rossini)     
(1792.-1868.) (1811.-1886.)

Giacomo Puccini                     Mi chiamano Mimì (La Bohéme)

(1858.-1924.)                          

Giuseppe Verdi                       Volta la terrea fronte alle stelle (Un Ballo in Maschera)

(1813.-1901.)                          

Saper vorreste (Un Ballo in Maschera)

Verdi-Liszt                              Rigoletto, parafraza za klavir

(1813.-1901.) (1811.-1886.)

Francesco Paolo Tosti             L’alba separa dalla luce l’ombra

(1846.-1916.)                          Sogno
‘A vucchella

Frédéric Chopin                      Grande Valse Brillante Op. 34 N° 1

(1810.-1849.)

Giacomo Puccini                     Chi il bel sogno di Doretta (La Rondine)

(1858-1924)                            

Charles Gounod                      Je veux vivre  (Roméo et Juliette)

(1818.-1893.)

Biografije izvođača:

Silvia Martinelli, sopranistica, bavi se širokom umjetničkom djelatnošću, kako na opernom tako i na koncertističkom planu. Diplomirala je pjevanje na Glazbenom konzervatoriju u Perugi, nagrađivana je na brojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Kao svestrana umjetnica, bavi se i simfonijskim, komornim i pjevačkim područjem, nastupajući u prestižnim dvoranama u Italiji (u Teatro Comunale u Firenci, u Teatru Rossetti u Trstu, u Teatru Lirico u Cagliariju, u Teatru Verdi u Gorica itd.); u SAD-u. (u New Yorku na Barnard College of Columbia University, na Ives Music Festivalu u Danburyju, u Palladium Theatreu u St. Petersburgu, u The Art Center Theatreu u Tampi, u Royalty Theatreu u Clearwateru), u Kanadi (Auditorium Community Centar u Edmontonu iu Vancouveru), u Španjolskoj (Festival “Concert Classics L’Escala-Empúries”, Festival “Sant Pere de Rodes”, “Liederkreis” u Gironi), u Grčkoj (Sala Parnassos u Ateni, Kazalište na Rodosu), na Malti (Mellieha Nights), u Siriji (u Azem Palace u Damasku i u Khan Shoneu u Aleppu), u Hrvatskoj (Rovinj Ljetni Festival) itd. Nedavno je održala turneju u Bugarskoj, Nizozemskoj, Belgiji i Luksemburgu, igrajući ulogu Musette u Bohéme u važnim dvoranama kao što su Državno operno kazalište u Plovdivu, Carré Theater u Amsterdamu, Stadsschouwburg u Haarlemu, Capitol Theatre u Gentu, itd. Snima za diskografske kuće Tactus i Da Vinci Classics.

Andrea Trovato, pijanist i orguljaš, vodi briljantnu profesionalnu karijeru koja obuhvaća najrazličitija iskustva, od koncertiranja do podučavanja. Aktivan i kao solist  i u komornim ansamblima,  izvodi od  antičke do suvremene glazbe, od opere do simfonijskog repertoara, a surađuje i sa značajnim organizacijama kao što su Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Teatro Lirico “G. Verdi” u Trstu. Nedavno ga je prestižna tvornica klavira Steinway & Sons proglasila Steinway umjetnikom. Od malih nogu osvajač je brojnih prvih nagrada na prestižnim državnim i međunarodnim natjecanjima, uključujući T.I.M. (International Music Tournament) u Rimu (Cat. Pianoforte, Ed. 1996 – Kategorija orgulja, Ed. 2000), Nacionalno natjecanje “Città di Albenga”, Međunarodno natjecanje “G. Benassi” u Paviji, “Debussyjeva nagrada” Međunarodna natjecanja u Stresi itd. Trenutno je profesor glavnog klavira na Državnom glazbenom konzervatoriju “L. Cherubini” u Firenci. Snima za Dynamic, Tactus, Concerto Classics, KNS Classical, Da Vinci Classics, Fluente Records.

Odgovori

Pin It on Pinterest