Danas u Karlobaru (Dnevni boravak DC-a Rojc) otvorenje POP UP izložbe Yoanna Goasa, francuskog ilustratora i instruktora ronjenja

U ponedjeljak, 21.08.2023. u 21 sat.

Yoann Goas je započeo svoje umjetničko putovanje 2019. godine, prepoznajući moć ilustracija kao alata za prijenos emocija i poruka. Inspiriran podvodnim svijetom i suočen s gorućim problemom zagađenja mora, Yoann je ljeti 2022. godine odlučio svoj talent usmjeriti prema važnoj temi. Kroz svoju seriju ilustracija, otkrio nam je svoje osjećaje dubokog sjedinjenja s morskom prirodom, ali i tugom i strahom zbog njezine postupne degradacije.

Svaki potez Yoannovog iPada prenosi snažnu poruku. Njegovi radovi su odraz njegove svakodnevne interakcije s morskim svijetom, gdje se susreće s ljepotom i ranjivošću prirode koja je sve više ugrožena. Ova izložba nije samo prilika da uživate u prekrasnim digitalnim ilustracijama koje će tijekom trajanja izložbe Karlobar transformirati u svojevrsni imaginarni akvarij, već i mogućnost da i na ovaj način osvijestite gorući problem i ozbiljno pitanje zagađenja vodenih resursa na planetu. Yoann Goas se trudi osvijestiti javnost o hitnoj potrebi za zaštitom morske raznolikosti. Njegove ilustracije tako predstavljaju put prema razumijevanju i djelovanju.

Izložba će biti otvorena od 21.08. do 21.09. 2023. godine u KarloBaru Dnevnog boravka Rojca.

Odgovori

Pin It on Pinterest