Manifestacija Zeleno i Plavo od 21. do 28. kolovoza na pulskoj Tržnici

Na pulskoj Tržnici od 21. do 26. kolovoza 2023. godine održava se manifestaciju pod nazivom „Zeleno i Plavo u Puli” u organizaciji Udruge branitelja proizvođača “Panonija”. Tom ih je prigodom obišao pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Na sajmu se predstavljaju izlagači s raznim slavonskim delicijama, suhomesnatim proizvodima, tradicionalnim rukotvorinama, nakitom, voćem i povrćem, pekarskim proizvodima, kolačima, fritulama, medom i medenim proizvodima, uljem, antikvitetima, čajevima, kozmetikom te slikama. Proizvodi se mogu kupiti u vremenu od 8,00 do 20,00 sati. Svakoga dana oko 11,30 na Trg 1.svibnja posjetitelji će moći će uživati u slavonskom čobancu pripremljenom po starinskim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije osam godina udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih  i drugih autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće, te Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva. U Istru redovito dolaze na Ucvirken fest i Dane maslinovog ulja.

Odgovori

Pin It on Pinterest