Počinje uređenje parkirališta u Banovčevoj ulici

Uređuju se 33 parkirna mjesta, zelene površine i sadi pet novih stablašica

U Banovčevoj ulici u Puli počinju radovi na izgradnji parkirališta, rekonstrukciji prometnice s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, a koji su previđeni programom građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu. Uvođenje izvođača radova u posao održat će se u ponedjeljak, 28. kolovoza 2023. godine.

Izgradnja parkirališta s prometnicom sastoji se od jednotračnog jednosmjernog kolnika s jednostranim nogostupom ukupne dužine 77,39 metara.

Ulaz na parkiralište predviđen je iz Tomasinijeve ulice s izlazom na Banovčevu ulicu. Na području parkirališta predviđeno je ukupno 33 parkirnih mjesta za osobna vozila, od čega će dva biti za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti, te tri mjesta za parkiranje motocikla.

U sklopu prometnice izgradit će se zatvoreni sustav prikupljanja površinskih oborinskih voda. U zoni zahvata predviđena je izgradnja javne rasvjete ukupne dužine 117,00 metara, šest stupova visine 6,00 metara, uređenje novoplaniranih zelenih površina, te sadnja pet novih stablašica.

Nakon provedenog postupka javne nabave odabrani izvođač radova čija ugovorena vrijednost iznosi gotovo 204 tisuće eura s PDV-om je poduzeće Cesta iz Pule, dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti društvo Sinteza projekt iz Pule. Predviđeno trajanje radova je 60 dana.

Odgovori

Pin It on Pinterest