Klub i knjižara Giardini 2 jesensku sezonu otvara Školom kreiranja medijskih sadržaja

Nakon kratke ljetne stanke, Klub-knjižara Giardini 2 započinje novi ciklus programa Školom kreiranja medijskih sadržaja koja će trajati od 20. do 24. rujna. Pod vodstvom novinara, urednika, pisca i stručnjaka za odnose s javnošću Emira Imamovića, polaznici će tijekom pet dana kroz praktičan rad stjecati znanje o različitim formatima medijskih sadržaja (priopćenja za medije, intervjui, članci, objave na društvenim mrežama), promišljati postojeće promotivne modele iz dvostruke perspektive –kreatora sadržaja te  novinara/publike – i u suradnji s voditeljem radionice kreirati nove.

Cilj ove škole jest usvajanje i nadogradnja temeljnih vještina kreiranja medijskih sadržaja namijenjenih promociji prvenstveno kulturno-umjetničkih djelatnosti, ali i razvoj kreativnog razmišljanja nužnog za samostalnu primjenu vještina na tržištu koje obilježavaju konstantne promjene. Škola kreiranja medijskih sadržaja namijenjena je svim zainteresiranima za odnose s javnošću, prvenstveno studentima i apsolventima koji se u budućnosti žele baviti promotivnim pisanjem, zaposlenicima udruga u kulturi, mladim vlasnicima paušalnih obrta i samostalnim umjetnicima koji žele usavršiti promotivnu strategiju, ali i svima ostalima koji žele razvijati vještine kreacije medijskih sadržaja.

Nastava će se održavati u Maloj sali Kluba i knjižare Giardini 2 (adresa Giardini 2, prvi kat) od srijede do nedjelje (20-24.9.), radnim danima od 18:00 do 21:00 sat, a vikendom od 11:00 do 14:00 sati. Održat će se ukupno 15 sati nastave, uz samostalan rad pod mentorstvom voditelja. Kako bi se osiguralo vrijeme za diskusiju i konzultacije sa svakim polaznikom, kapacitet Škole ograničen je na 10 polaznika.  Promotivna cijena za prvo izdanje Škole kreiranja medijskih sadržaja iznosi 50 eura.

Prijave se primaju do 18. rujna putem maila: klubgiardini2@sanjamknjige.hr Mole se svi zainteresirani da uz ime i prezime kratko objasne razlog prijave na radionicu.

Emir Imamović Pirke rođen je 1973. u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Dugogodišnji novinar, urednik, kolumnist i suradnik nekih od najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Trenutno piše za tjednik Express, magazin Start BiH, portale Bljesak.info i Forum.tm. Objavio pet romana: „Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince“, „Tajna Doline piramida“, „Treće poluvrijeme“, „Vršenje dužnosti“ i „Terorist“. Za prvi roman nominiran je za hrvatsku književnu nagradu Kiklop u kategoriji debitanta godine, a za treći i peti za regionalnu nagradu „Meša Selimović“. Autor dramskih tekstova: „S.U.R. Sajgon“ i „Samo nek ne puca“, scenarist petnaest epizoda TV serije „Kazalište u kući“ te koscenarist TV serije „Dnevnik velikog Perice“. Jedan je od pokretača Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ).

Odgovori

Pin It on Pinterest