Predstojeći vikend počinje drugo izdanje Vižula Art Ateljea

U Arheološkom parku Vižula od 2. rujna do 7. listopada drugu godinu zaredom održat će se program Vižula Art Atelje koji provodi Udruga Art studio u partnerstvu s Udrugom Sakramenski i uz potporu Općine Medulin.

 Vižulu Art Atelje osmislila je Udruga Art studio te će se od ove subote u svojevrsnom ateljeu na otvorenom unutar obnovljenog Arheološkog parka Vižula održavati besplatne radionice na kojima će se izrađivati predmeti pronađeni na ovom i okolnim arheološkim nalazištima.

 „Kulturne aktivnosti Udruge Art studio u partnerstvu s lokalnom Udrugom Sakramenki pridonose unapređivanju kulturnog života na području općine Medulin. Vižula Art Atelje prije svega je program od lokalnog značaja u kulturi, promiče interkulturni dijalog, razvoj civilnoga društva, očuvanje kulturne baštine, lokalnih običaja, tradicije te kulturnih značajki ovog područja. Neizmjerno me raduje što je Općina Medulin i ove godine prepoznala vrijednost ovog programa i podržala ga budući da se održava na Arheološkom parku i na Vižulu donosi novu perspektivu i novi sadržaj koji su polaznici prepoznali već od prvog izdanja prošle godine“, rekao je predsjednik Art studija Igor Fabris.

 Već na samom otvorenju 2. rujna istovremeno se će održavati radionice mozaika, izrade nakita od keramike i stakla te radionica keramike, uz nezaobilaznu rimsku gozbu. Za subotu 9. rujna predviđena je radionica izrade antičke keramike, 16. rujna osmišljena je radionica izrade antičkog mozaika, 23. rujna na programu je izrada antičkog nakita od stakla, dok je 30. rujna rezerviran za radionicu izrade antičkog nakita od keramike. I ove godine u Vižula Art Atelje bit će uključeni  učenici Osnovne škole Dr. Mate Demarina i djeca iz Dječjeg vrtića Medulin.

U Centru baštine i održivog razvoja Šantadur 7. listopada održat će se završno rimsko slavlje.

 „Područje Općine Medulin prebogato je arheološkim nalazima, a Arheološki park Vižula primjer je kako je antička povijest nekadašnjeg Medulina ostavila brojne vrijedne tragove koje treba približiti mještanima, djeci i svim posjetiteljima. Kroz svojevrsni „umjetnički atelje“ na samom lokalitetu Udruga Art studio upravo to i čini“, poručio je Fabris.

Početak programa Vižula Art Ateljea u subotu, 2. rujna 2023. godine predviđen je u 19,00 sati kod prostorne instalacije „10 prozora“.

Odgovori

Pin It on Pinterest