Od 1. listopada besplatan parking na Mandraču i Marsovom polju 2

Povlaštene karte na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 za 6,60 eura za period od osam mjeseci

Budući da je pred nama početak nove školske godine te se očekuje povećani promet gradskih vozila na prometnicama i nakon što je Opća bolnica Pula uvela novu regulaciju prometa na  svome parkiralištu, u četvrtak, 31. kolovoza 2023. godine u prostorijama Komunalne palače Grada Pule održana je koordinacija gradonačelnika Filipa Zoričića s predstavnicima Policijske postaje Pula, trgovačkim društvima Pula parking i Pulapromet i predstavnicima nadležnog gradskog upravnog odjela.

„Pozivamo građane da koriste alternativne mogućnosti prijevoza kao i parkirališta izvan centra grada kako bismo zajedno doprinijeli rješavanju problema povećanog prometa i gužvi na pulskim prometnicama tijekom predstojećih mjeseci. Na našim parkiralištima i ove godine građani mogu kupiti povoljne karte za parkiranje, a na Mandraču i Marsovom polju 2 bit će besplatno“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Naime, tijekom rujna za prihvatljivih 26,50 eura (199,66 kn) građani mogu kupiti povoljne parkirališne karte na parkiralištima Riva, Emova, Marsovo polje 1 i Marsovo polje 2.

Od 1. listopada 2023. do 31. svibnja 2024. godine na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 građani će moći kupiti povlaštenu kartu koja će za osam mjeseci  iznositi ukupno 6,60 eura (49,73 kn). Parkiranje je u tom razdoblju na Mandraču i Marsovom polju 2 besplatno.

Radi se o parkiralištima koja su smještena na obodima grada, ali sve unutar pješačke udaljenosti do samog centra grada, odnosno unutar zone dobre povezanosti javnog gradskog prijevoza s centrom grada.

Primjerice, građani koji koriste parkiralište Gregovica (kod Pula City Malla i H. Normana) mogu od autobusnog stajališta Gregovica (ispod Spara) u neposrednoj blizini parkirališta doći do centra grada (Giardini) korištenjem gradskih autobusnih linija 1, 9 i 25c s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Za povratak prema parkiralištu Gregovica mogu koristiti linije 1 i 6 sa stajališta Giardini Ghetaldus i linije 9 i 25b sa stajališta Giardina, također s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Putnici koji nemaju mjesečnu ili godišnju Pulaprometovu autobusnu kartu  najpovoljniju vožnju mogu ostvariti uz posjedovanje vrijednosne (prepaid) karte za cijenu vožnje od 0,90 eura uz mogućnost presjedanja unutar 60 minuta.

Odgovori

Pin It on Pinterest