9. Rendez-vous au cinéma u Kinu Valli od 15. do 19. rujna

U partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra  i ove se godine slavi francuska kinematografija u 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske. Rendez-vous au cinéma projekt je koji okuplja različite filmske forme; igrane, dokumentarne i animirane, različitih estetika s ciljem da okupi široku i raznoliku publiku.

U Kinu Valli program otvara, u petak 15. rujna u 19 sati, jedan od najvažnijih psiholoških trilera svih vremena u režiji glasovitog Henrija-Georgesa Clouzota. Riječ je o francuskom filmskom klasiku Demoni, nastao prema romanu uglednog francuskog dvojca Pierrea Boileaua i Thomasa Narcejaca (Vrtoglavica, Oči bez lica Georgesa Franjua).

Romantična drama O Joan redatelja Laurenta Larivièrea, koja istražuje duboke emocije i tajne u životu žene koja se suočava s događajima iz prošlosti, prikazat će se u subotu u 17 sati. Naslovnu ulogu utjelovljuje renomirana francuska glumica Isabelle Hupert, koja je primila počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo na prošlogodišnjem 72. Berlinaleu.

U nedjelju, 17. rujna u 19 sati, na rasporedu je recentna komedija s elementima drame i horora, Godina morskog psa, ujedno i treći zajednički film braće Ludovica i Zorana Boukhermea, čija je radnja smještena u primorskom gradiću na jugozapadu Francuske gdje se stanovnici suočavaju s neočekivanim dolaskom morske nemani.

Animirani film Dilili u Parizu autora Michela Ocelota prikazivat će se vikendom u 11 te u ponedjeljak u 17 sati. Film će podjednako mlađu i stariju publiku velike odvesti u Belle Epoque Pariza (kraj 19. i početak 20. stoljeća) te im pružiti inspirativnu priču o borbi za prava žena i djevojčica. Film je osvojio nagradu César za najbolji animirani film 2019. godine.

Rendez-vous au cinéma zatvara u utorak 19. rujna u 19 sati nagrađivani dokumentarni film Bar Atlantik autorice Fanny Molin. Ona bilježi život vlasnice kafića Natalie i promjene koje kod nje i stalnih gostiju nastupaju kada se bar stavi na prodaju. Film se prvi put publici predstavio u sklopu paralelnog programa (ACID) Filmskog festivala u Cannesu 2022. godine.

Cijena ulaznice po projekciji iznosi 2,00 eura.

Odgovori

Pin It on Pinterest