Grad Pula-Pola organizira 2. Susret o urbanoj održivoj mobilnosti

14. i 15. rujna u prostorijama Zajednice Talijana Pula – „Circolo“

U Puli, 14. i 15. rujna 2023. godine u prostorijama Zajednice Talijana Pula – „Circolo“ (Carrarina 1) održat će se na 2. Susret o održivoj mobilnosti u organizaciji Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pula-Pola i Pula parkinga uz potporu Pulaprometa i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovogodišnjem Susretu o urbanoj održivoj mobilnosti, stručnjaci će podijeliti izazove, strategije i rezultate koji su proizašli iz razvoja mikromobilnosti. Uz niz primjera dobre prakse država u okruženju i Europe, raspravljat će se o sljedećim temama:

●          Što je mikromobilnost i kako pomiriti zakonsku regulativu s prostornim ograničenjima i infrastrukturnim izazovima

●          Kako promijeniti način razmišljanja i uključiti širu javnost u razvoj mikromobilnosti

●          Kako Pula može unaprijediti svoju mikromobilnost i postati grad prilagođen čovjeku

Konferencija će uključivati panel diskusije i radionice, a jednu od radionica na temu razvoja Pule kao biciklističkog grada vodit će Meredit Glaser, izvršna direktorica Urban Cycling Instituta iz Amstedama, grada s više od 700 kilometara biciklističkih staza u kojem čak 63 posto stanovnika svakodnevno koristi bicikle.

Također, na ovoj konferenciji prvi puta će se nakon usvajanja predstaviti Nacionalni plan razvoja biciklističkog prometa RH 2023. – 2027. koji donosi niz mjera poput povećanja sigurnosti biciklista, razvoja cikloturizma te poticanja svakodnevnog korištenja bicikala.

Ova konferencija označava početak Europskog tjedna mobilnosti, koji se obilježava svake godine od 16. do 22. rujna. Grad Pula jedini u Hrvatskoj organizira ovakvo događanje kao uvod u EU tjedan mobilnosti. 

Odgovori

Pin It on Pinterest