Veslački klub Medulin proslavio 25 godina

Foto: Darko Privrat

Sinoć je trg ispred Malina na vitar bio domaćin proslave 25. rođendana Veslačkog kluba Medulin! Bila je to prilika za druženje svih članova VK Medulin i mještana, ali i prilika za prisjećanje svih zaslužnih pojedinaca koji su pridonijeli da današnji klub bude toliko razvijen i uspješan na svim poljima. U sklopu proslave 25 godišnjice postojanja kluba održano je i natjecanje na 200 m ergometrima, kreativna radionica za najmlađe  u suradnji s udrugom MedulinArt, ali i zabava uz ribarske klapske večeri i nastup klape Škerac i Jakova live.

Tom prilikom članovima VK Medulin na njihovom angažmanu i trudu zahvalili su se načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, direktor Turističke zajednice Mihael Idžaković te predsjednik Sportske zajednice Bruno Radošević. Kao poklon klubu za 25 godišnjicu načelnik Ivan Kirac uručio im je poklon bon u iznosu od 1.264 eura za kupnju jednog dodatnog ergometra (veslački simulator). 

Veslački klub Medulin osnovan je 1998. godine na inicijativu Palmira Lorencina, prvog predsjednika i Vladimira Šestana, tadašnjeg trenera. Kroz godine izmjenjivale su se generacije mladih veslačica i veslača koji su postizali zavidne rezultate. Period od 2012. godine do 2017. godine su trenutno najuspješnije u povijesti kluba, u tom periodu naša veslačica Marina Kaić, zajedno sa trenerom Mladenom Pavelićem je nastupila 2014. na Olimpijskim igrama mladih. Darko Privrat 2012. godine nastupa za Europskom prvenstvu u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije. Dobri rezultati postižu se i danas na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou, no izdvajamo one koji su u Medulin donijeli zlatne medalje sa državnih prvenstava: Marko Dorić, Antonio Pavelić, David Šišić, Matej Bogdanović, Margarita Stanko, Darko Privrat, Marina Kaić, Josip Grgorović, Nolan Ilisić, Martina Kaić, Katia Naumović, Anamarija Mijandrušić. VK Medulin trenutno broji 50-ak članova, od škole veslanja, do veterana i rekreativaca.

Odgovori

Pin It on Pinterest