Danas u Puli „Otmjena vožnja biciklom“ u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti, najveća europska inicijativa posvećena održivoj urbanoj mobilnosti, obilježava se i ove godine u Puli. Ovaj tjedan prilika je da se svi građani uključe u planirane aktivnosti te time podrže transformaciju grada u GRAD PO MJERI ČOVJEKA, što je jedan od strateških ciljeva Plana razvoja Grada do 2030. godine.

Danas, 18. rujna 2023. godine u sklopu raznovrsnog i bogatog programa Europskog tjedna mobilnosti u Puli održat će se Otmjena vožnja biciklom – Fancy Women Bike Ride, sa startom na Giardinima u 17 sati.  Ležerna vožnja biciklima odvijat će se na ruti Giardini – Ulica Dubrovačke bratovštine – Sv. Ivan – Riva – Flaciusova – Dobrilina – Dalmatinova – Narodni trg – Smareglina Laginjina – Giardini uz posebnu pratnju policije, čime će se osigurati maksimalna sigurnost vožnje.

Inicijativa Fancy Woman Bike Ride, promovira osnaživanje žena putem biciklizma, potičući osjećaj zajedništva i održivosti. Grad poziva sve sugrađanke i sugrađane da se u „fancy outfitu“ pridruže ovoj jedinstvenoj i popularnoj vožnji biciklom u samom srcu grada uz nezaboravnu vožnju i sjajno druženje te podršku održivoj mobilnosti.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti proteklog vikenda održao se modnom buvljak ARMARON na Giardinima, gdje su ljubitelji mode mogli pronaći sjajan izbor odjeće i pritom reciklirati i zaštititi okoliš.

Također, u nedjelju, 17. rujna na pulskim Giardinima održan je dobro posječen događaj Kotačićima po Gardinima s poligonom prepreka te utrka romobilima, rolama, skateom i rošulama. Nakon toga održana je i Dječja utrka gdje su se naši najmlađi sugrađani natjecali u četiri kategorije, što je ujedno bila najava za tradicionalnu sportski manifestaciju Pula Marathon.

Program Europskog tjedna mobilnosti nalazi se u privitku priopćenja, a video možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/K6dSzbsOmro.

Odgovori

Pin It on Pinterest