Potpisan ugovor o donaciji umjetnog travnjaka na Valkanama

Danas je u Puli u Dvorani Mate Parlov potpisan ugovor o donaciji umjetnog travnjaka za nogometni teren na Valkanama. Ugovor su potpisali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik uprave trgovačkog društva Pula usluge i upravljanje Mario Peruško.

U ime Grada Pule potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Anja Ademi i pročelnica Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Iva Matanović.

Gradonačelnik Filip Zoričić tom je prigodom izjavio: „ O ovom projektu se krenulo razmišljati još 2012. godine. Puno smo razgovarali o tome u posljednje dvije godine i danas je napokon stigao taj dan, započeli su radovi na Valkanama i ugovor je svečano potpisan. Zahvalan sam Hrvatskom nogometnom savezu, Mariu Perušku, Darku Raiću – Sudaru i svima koji su se trudili da ovaj projekt uspije. U posljednje dvije godine jako puno ulažemo u sportsku infrastrukturu što će se i nastaviti u razdoblju koje je ispred nas. Raduje me što će naša djeca trenirati na prostoru koji je bio godinama zapostavljen. Hvala svima koji vjeruju u izgovorenu riječ, hvala svime koji vole sport.“

Predsjednik uprave trgovačkog društva Pula usluge i upravljanje Mario Peruško rekao je kako današnje potpisivanje označava početak projekta obnove nogometnog terena i zahvalio Hrvatskom nogometnog savezu na pomoći kojom su omogućili da se ovaj projekt zaokruži i dovrši.

 „Ovaj projekt je počeo prije više godina i prošao je sve potrebne faze i po nekoliko puta, drago mi je da je konačno došao ovaj trenutak“, izjavio je Peruško i nadodao kako su jutros izvođači na Valkanama već uvedeni u posao.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza ugovor je potpisao predsjednik Marijan Kustić pritom izjavivši: „Razvoj nogometne infrastrukture jedan je od strateških ciljeva Hrvatskog nogometnog saveza, a podatak da smo u proteklih pet godina postavili 26 novih terena s umjetnom travom diljem Hrvatske svjedoči da smo uistinu posvetili značajna sredstva tom cilju te osjetno unaprijedili stanje infrastrukture u Hrvatskoj. Iznimno me raduje što krećemo s takvim projektom i u Puli koja je važno nogometno središte i gdje bilježimo veliki interes mladih za bavljenje nogometom. Zahvaljujem gradonačelniku Zoričiću i njegovim suradnicima što su prepoznali važnost ovakvog projekta i odlučili krenuti u izgradnju terena za koji će HNS donirati umjetnu travu. Imajući u vidu iskustva iz drugih sredina, uvjeren sam kako će se i u Puli ovo ulaganje višestruko vratiti kroz vrijednost koju donosi zajednici, prvenstveno mladima“.

Nakon potpisivanja ugovora delegacija Hrvatskog nogometnog saveza u pratnji domaćina iz Pule uputila se na Valkane u obilazak nogometnog terena kojeg će krasiti novi umjetni travnjak. Na samoj lokaciji Peruško je pojasnio kako se planira proširenje samog igrališta na dimenzije koje uvjetuju pravila nogometne igre, proširenje zaštitne površine izvan autogol linije, zamjena ograda, montaža kontejnerskih svlačionica i uređenje nove pješačke staze s javnom rasvjetom koja će se protezati od ulice Veruda sve do nogometnog igrališta kako bi sportaši mogli sigurno dolaziti na treninge.

Podsjetimo, nakon što je Nogometni klub Uljanik ostao bez pomoćnog terena zbog gradnje gradskog bazena, Grad Pula odlučio je, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom koji je obećao osigurati travnjak, izgraditi potpuno novi teren i prateće svlačionice.

Današnje potpisivanje ugovora o donaciji travnjaka i uvođenje izvođača u posao na Valkanama početak je ovog velikog projekta kojim će se omladinskom pogonu NK Uljanika i drugim pulskim nogometnim školama osigurati primjereno mjesto za treniranje.

Odgovori

Pin It on Pinterest