Istarski župan održao prijem za Udrugu poduzetnika Pula

U sjedištu Istarske županije u Puli, istarski župan Boris Miletić održao je prijem za predstavnike Udruge poduzetnika Pula (UPP) koja je osnovana krajem 2022. godine, a na kojem su uz v.d. pročelnice Upravnog odbora za gospodarstvo Elenu Božac Čujić, sudjelovali predsjednik Udruge Frančesko Andreja sa suradnicima.  

Istarski župan je uvodno pozdravio predstavnike Udruge i izrazio zadovoljstvo što ima priliku upoznati se s njihovim aktivnostima.

Predsjednik Udruge Frančesko Andreja zahvalio se županu na prijemu i dobrodošlici: „Mi smo novoosnovana udruga koja okuplja 70 članova s područja Pule, a nastala je iz inicijative da neke probleme s kojim se susrećemo pokušamo sami brže riješiti. Jedan od trenutnih je Zakon o trgovini, koji je na snagu stupio 1. srpnja, a  gdje se ograničava rad nedjeljom, odnosno trgovcima dozvoljava rad tijekom 16 nedjelja u godini“.

U nastavku prijema dopredsjednica udruge Jelena Vukmirović pojasnila je probleme s neradnom nedjeljom s kojima se susreću i koji uvelike utječu na prihode i poslovanje trgovaca.

Župan Miletić je istaknuo kako razumije problematiku rada, odnosno nerada nedjeljom te smatra da zabrane, poput ove koje pripisuje Zakon o trgovini, nisu dobre, posebice za jadranske županije. 

Odgovori

Pin It on Pinterest