Policija razriješila seriju krađa

Muškarac je po dovršetku istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave

Foto: Ilustracija

Istarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim slovenskim državljaninom i utvrdila sumnju da je u vremenu od kolovoza 2022. do rujna 2023. godine na području Istre počinio ukupno 15 kaznenih djela krađe.

Kaznena djela krađe muškarac je činio diljem županije pa je tako sedam djela počinio na području Pule, šest na području Rovinja, jedno djelo na području Poreča, a posljednje djelo na području Umaga 17. rujna. Tada ga je nakon pokušaja krađe parfema u trgovačkom centru u Labinskoj ulici zadržao zaštitar. Policijski službenici uhitili su počinitelja te su nad njim uporabili sredstva prisile, kojom prilikom je muškarac ranije ozlijeđen.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su kako muškarcu to nije prvi pokušaj, odnosno utvrdili su kako je iz trgovina otuđivao parfeme i druge proizvode, čime je pravne osobe oštetio za više tisuća eura.

Osumnjičeni je po dovršetku istraživanja, 18. rujna u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Odgovori

Pin It on Pinterest