U Puli prvi put održana „Otmjena vožnja biciklom“

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti

U ponedjeljak, 18. rujna 2023. godine u poslijepodnevnim satima u sklopu raznovrsnog i bogatog programa Europskog tjedna mobilnosti u Puli je prvi put održana Otmjena vožnja biciklom – Fancy Women Bike Ride, sa startom na Giardinima.

Grad Pula-Pola se na taj način pridružio inicijativi Fancy Woman Bike Ride, koja promovira osnaživanje žena putem biciklizma, potičući osjećaj zajedništva i održivosti. Mnogobrojne sugrađanke i sugrađani pridružili su se ovoj jedinstvenoj i popularnoj vožnji biciklom u samom srcu grada te su uz nezaboravnu vožnju i sjajno druženje dali podršku održivoj mobilnosti.

Ležerna vožnja biciklima odvijala se na ruti Giardini – Ulica Dubrovačke bratovštine – Sv. Ivan – Riva – Flaciusova – Dobrilina – Dalmatinova – Narodni trg – Smareglina Laginjina – Giardini uz posebnu pratnju policije, čime je osigurana maksimalna sigurnost vožnje.

Kao što je najavljeno u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Puli, u tijeku je još jedna u nizu aktivnosti tjedna mobilnosti.

Sve do 21. rujna. 2023. godine, obilježena je privremena biciklistička staza u oba smjera na dijelu pješačke zone – obalnog pojasa. Privremena staza obilježena je od Carinskog gata do Ulice Riva, zatim Ulicom Riva od raskrižja s Ulicom sv. Ivana i Flaciusovom ulicom do Arsenalske ulice, te na dijelu Ulice sv. Polikarp od Arsenalske ulice do Ulice Agnana  u Puli.

Promet se za sva vozila Flaciusovom ulicom i Rivom odvija jednosmjerno od Arsenalske prema Ulici sv. Ivana, dok je drugi smjer od Ulice sv. Ivana do Arsenalske ulice namijenjen isključivo za bicikliste u oba smjera.

Također u Ulici sv. Polikarpa promet za vozila odvija se od Ulice Agnana do Arsenalske, dok je u suprotnom smjeru označena biciklistička staza u oba smjera. Napominjemo da su biciklističke staze fizički odvojene, od prometnih traka iz suprotnih smjerova namijenjenih vozilima.

Privremenom regulacijom prometa Grad je spojio dvije do sada nepovezane biciklističke rute preko već postojeće biciklističke staze u Arsenalskoj ulici, te time omogućio sigurniju vožnju biciklistima.

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje, dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Program Europskog tjedna mobilnosti nalazi se u privitku priopćenja, a video možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/K6dSzbsOmro.

Odgovori

Pin It on Pinterest