Burza zdravstvenih radnika Istarske županije: 277 djelatnika odradilo gotovo 7000 sati

U prvih osam mjeseci ove godine Burza zdravstvenih radnika pokazala se kao vrlo učinkovita mjera u osiguravanju nedostatnog kadra, te je kroz nju bilo uključeno ukupno 277 djelatnika, koji su odradili 6984 sati. Konkretno, kroz Burzu angažirano je 165 liječnika koji su odradili 4045 sati u Istarskim domovima zdravlja, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu i Općoj bolnici Pula, a troškovi njihovog rada iznosili su 118.657,89 EUR, što je pokriveno sredstvima samih ustanova. Također, angažirano je i 112 medicinskih sestara i tehničara, koji su odradili 2.939 sati, za što je, pak, Županija izdvojila 51.587,75 EUR.

Podsjetimo, koncem prošle godine Istarska županija je pokrenula burzu zdravstvenih radnika s ciljem ublažavanja problema nedostataka kadrova u ustanovama čiji je osnivač. Uključene ustanove su Opća bolnica Pula, Nastavni zavod za hitnu medicinu IŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ, Istarski domovi zdravlja, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, kao i Domovi za starije osobe u Puli, Novigradu, Rovinju i Raši.  

Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije dr. Gordana Antić, koja je osmislila Burzu rada, izrazila je zadovoljstvo što se u proteklom razdoblju javio veliki broj zdravstvenih djelatnika, koji su izrazili spremnost pomoći ustanovama koje su u deficitu kadrova i tako održati ovaj prevažan sustav, a pritom i sami dodatno zaraditi.

„Problem nedostatka kadrova u zdravstvu i socijali je prisutan na razini države i Istra nije izolirani slučaj. Međutim, kontinuirano radimo na njegovo ublažavanju, a Burza je odličan primjer kvalitetnog upravljanja sustavom sve s ciljem pružanja pravovremena i kvalitetne zdravstvene zaštite svim našim građanima i samo je prvi korak u nizu osmišljenih mjera“, istaknula je dr. Antić.

Odgovori

Pin It on Pinterest