Održano predavanje “Smjernice za prehranu onkoloških bolesnika za vrijeme liječenja” mag.nutr. Jasmine Bradanović

Jučer je u prostorijama Kluba Gea Pula održano predavanje “Smjernice za prehranu onkoloških bolesnika za vrijeme liječenja” mag.nutr. Jasmine Bradanović iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Prvo je to od ciklusa od četiri predavanja na temu prehrane onkoloških bolesnika koje će u prostorijama Kluba Gea Pula tijekom rujna i listopada održati mag.nutr. Jasmina Bradanovićdipl.ing.preh.teh. Jovanka Katić i mag.nutr. Nina Penezić Blažević koje su ujedno i autorice brošure o prehrani onkoloških bolesnika.

Predavanja i brošura koja nude oboljelima najvažnije informacije o pravilnoj prehrani za vrijeme liječenja od malignih bolesti, financirani su kroz projekt  “Program psihosocijalne potpore ženama oboljelima od raka dojke i drugih malignih bolesti” kojim su Klubu Gea Pula dodijeljena sredstva od strane Ministarstva zdravstva.        
Predavanja su besplatna i otvorena za javnost. Sljedeće predavanje na temu “Prehrana kod najčešćih karcinoma u populaciji” održati će dipl.ing.preh.teh. Jovanka Katić, 29. rujna 2023. godine u 18,00 sati u Nobileovoj 1 u Puli.

Tijekom listopada, Ružičastog mjeseca kojim se podiže svjesnost o raku dojke, u Klubu Gea Pula, održat će se predavanje 11. listopada u 18,00 sati na temu : “Kritički osvrt na popularne smjernice za prehranu kod onkoloških bolesnika” i 27. listopada 2023. godine u isto vrijeme na temu “Prehrana nakon izlječenja”.
U Klubu Gea ističu kako vjeruju da će brošura i predavanja biti od velike koristi oboljelima koji nakon suočavanja s teškom dijagnozom imaju puno nedoumica o tome kako se zdravo i uravnoteženo hraniti.

Odgovori

Pin It on Pinterest