Istarska županija i Plava Laguna ugostili djecu iz Ukrajine

Turistička kompanija Plava Laguna odazvala se pozivu Istarske županije te osigurala smještaj za dvadeset šestero ukrajinske djece i njihovih pratitelja u turističkom naselju Polynesia u Umagu. Tako se djeci izbjeglicama osiguralo 10 dana u kojima mogu uživati u dječjim radostima i odmoru u Umagu.

„Uvijek se trudimo djelovati društveno odgovorno i pomoći, pogotovo ako je pomoć potrebna djeci. Ulažemo puno u djecu u našim zajednicama u kojima poslujemo – Poreču i Umagu. Tako da imamo snažnu suradnju s osnovnim školama u obje destinacije“, naglasio je Samir Martinović, direktor Turističkih naselja u Umagu, koji je zaželio dobrodošlicu djeci u ime Plave Lagune.

Djeca iz Ukrajine borave u Polynesiji devet noći, odnosno deset dana, a danas ih je posjetila i zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita, koja je istaknula: “Ratovi i sukob ostavljaju trajne posljedice i duboke traume, stoga smo posebno sretni što ukrajinskoj djeci možemo pomoći da barem na kraće vrijeme zaborave surovu realnost i budu opet djecom. Od srca im želim lijep provod, uz igru i druženje, u našoj Istri. Veliko hvala Plavoj Laguni što je pokazala spremnost ugostiti djecu i njihovu pratnju. I ovog smo puta pokazali naši istarsku solidarnost, ako i odlučnu suradnju javnog i privatnog sektora“.

Posjet djece iz Ukrajine Umagu organiziran je na inicijativu Veleposlanstva Republike Ukrajine u Hrvatskoj te u suradnji s Udrugom za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže.

Odgovori

Pin It on Pinterest