Besplatna javna senzorna projekcija filma „Gordon i Paddy“ u Kinu Valli

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” u četvrtak (28. rujna) u 10:30 sati u pulskom Kinu Valli bit će održana besplatna javna senzorna projekcija švedskog animiranog filma „Gordon i Paddy“ Linde Hambäck.

Prije odlaska u mirovinu, šumski šef policije Gordon mora pronaći novog pomoćnika. Čini se da je Paddy, pametni miš osjetljiva njuha, dobar kandidat. Oni će morati riješiti Gordonov posljednji slučaj, tajnu nestalih oraha. Je li ih vjeverici možda ukrala lisica? Gordon i Paddy uskoro će saznati.

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Projekcija je besplatna, uz preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz navedene, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice.

Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

GORDON I PADDY

Režija: Linda Hambäck

Kategorija/Žanr: Animirani

Država/godina: Švedska, 2017

Izvorno ime: Gordon & Paddy

Scenarij: Jan Vierth

Glasovi: Goran Vrbanić, Nikica Viličić, Hrvoje Perc, Darin Pavišić, Dunja Trupeljak, Sandra Hrenar

Ulaz je besplatan.

Odgovori

Pin It on Pinterest