U ponedjeljak započinju radovi na rekonstrukciji parka i dječjeg igrališta na raskrižju Nobileove i Vukovarske

U ponedjeljak, 16. listopada 2023. godine započinju radovi na rekonstrukciji parka i dječjeg igrališta na raskrižju Nobileove i Vukovarske ulice u Puli.

Ovim radovima predviđa se parterno uređenje navedene površine od 640 kvadratnih metara na način da se podjeli prostor za dječje igralište, odnosno ograđene zone igre sa šest igrala namijenjenih djeci većeg i manjeg uzrasta. Uredit će se i pješačka staza širine dva metra popločana betonskim opločnikom kao zona prolaza, te boravišna zona opremljena urbanom opremom klupama i stolovima namijenjenih druženju.

Projekt je u potpunosti prilagođen postojećem parku u kojem rastu četiri stabla lipe i četiri ladonje (koprivića), koja su zdrava i zadržavaju se.  

Osim građevinskih radova i radova na opremanju parka i dječjeg igrališta, u planu je i hortikulturno uređenje prostora sadnjom odgovarajuće vegetacije i postavljanjem sustava za navodnjavanje.

Radove će prema glavnom projektu Studia KAPPO iz Rovinja, a temeljem provedene javne nabave izvoditi ROVERIA USLUGE iz Svetvinčenta.

Vrijednost investicije iznosi 156.298,06 eura bez PDV-a, koji se financiraju iz Programa građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu u dijelu javnih zelenih površina. Nadzor radova provoditi će Sinteza projekt iz Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest