Župan Miletić otvorio 15. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske  županije

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, jutros su svečano otvorene 15. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije, čiji je pokrovitelj već tradicionalno Istarska županija, a domaćin Grad Pula. Ovogodišnje izdanje okupilo je 160 umirovljenika iz svih dijelova Istre, točnije Buzeta, Buja, Poreča, Pazina, Labina, Kanfanara, Rovinja, Bala, Fažane i Pule, a učestvuju i kartaši Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula. Natjecanje se odvija u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju.

„Ovo je poseban trenutak u kojem slavimo zajedništvo, sportski duh i radost kretanja neovisno o dobi. Sport nas povezuje, podučava važnim životnim lekcijama i obogaćuje naše živote. On predstavlja ključ za očuvanje vitalnosti i zadovoljstva u našim zlatnim godinama. Umirovljenici, vi koji sudjelujete u ovim igrama neka vas ne zavaraju godine, koje su samo broj jer su vaša volja, entuzijazam i upornost inspiracija mnogima“, poručio je okupljenima predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić, koji je ujedno zahvalio županu Borisu Miletiću na podršci koju pruža Igrama od samih početaka.

Župan Boris Miletić prisjetio se prvih razgovora, prije više od petnaest godina, s g. Stermotićem na temu Sportskih igara Matice umirovljenika.

„Dragi umirovljenici, dragi prijatelji ovo okupljane jutros, uz roženice i kanat, predstavlja radost duha, neovisno o godinama. Ovdje uvijek vidim osmijeh na licu i jednu pozitivnu energiju, ali vjerojatno i uzbuđenje zbog natjecanja jer svatko u sportu voli ne samo sudjelovati, već i pobijediti. Istarska županija vas podržava ne samo riječima, nego i financijski. Držim da se zajednica mora najviše brinuti o našim najmlađima jer oni sami ne mogu, a jednako tako i o našim sugrađanima treće životne dobi jer vam se moramo odužiti za sve ono što ste učinili tijekom svog radnog vijeka. Meni kao županu je to jedan od prioriteta što potvrđuju konkretna djela, poput dogradnje Doma Alfredo Štiglić, projekt koji zajednički financiramo s Gradom Pulom, a po jednakom principu, s 50 % sredstava sudjelujemo i u izgradnji domova u Labinu i Pazinu, te dogradnji onog u Buzetu. Mislim da niti jedna županija u ovom kratkom vremenu nije toliko uložila u socijalnu skrb“, naglasio je župan Miletić, koji je ujedno proglasio Igre otvorenima.

U ime Grada Pule, prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je izrazila zadovoljstvo velikim brojem okupljenih čime pokazuju što znači aktivno starenje.

Odgovori

Pin It on Pinterest