Načelnik Općine Medulin primio turiste koji dolaze od 1984. godine u Medulin

 

Danas, 13. rujna 2017. godine je načelnik Općine Medulin Goran Buić u vijećnici primio turiste koji dolaze u Medulin od 1984. godine. Lewis Elizabeth Dawn i Lewis Neil Ernst turisti su iz malog mjesta u Engleskoj, a Hrvatsku su prvi puta posjetili još davne 1969. godine. Medulin posjećuju prvi puta 1969. godine kada dolaze u kamp Medulin u koji se vraćaju i dan danas. Već više 25 godina neprekidno dolaze u rujnu, a na dolazak na kampiranje u Medulin nagovorili su i prijatelje kao i obitelj. Tako su na današnjem prijemu bili i dodatna 3 bračna para iz Engleske i Njemačke koji su u Medulin počeli dolaziti na nagovor bračnog para Lewis.

Vlasnik restorana Candis u kampu Medulin Damir Dragun, obitelj Lewis dobro poznaje obzirom da svake godine kada dođu u kamp dolaze u njegov restoran, a s godinama postali su i prijatelji. „Sezona u kampu Medulinu ne bi bila ista bez njih“ – istaknuo je vlasnik Candisa. Načelnik Goran Buić kao zahvalu za vjerni dolazak u Medulin uručio im je monografiju „Turizam medulinske rivijere“, a bračnom paru Lewis kao najvjernijim turistima i suvenir – Batanu s natpisom Općine Medulin.

Lewis Elisabeth Dawn i Neil Ernst bili su iznimno ponosni i iznenađeni uručenim poklonima te su istaknuli da se redovito vraćaju obzirom da im je Medulin veoma prirastao srcu, a opisuju ga kao mirno mjesto u rujnu, sa predivnom obalom, plažom i toplim morem. Svake godine tu borave oko 2-3 tjedna, a ove godine će 60. godišnjicu braka proslaviti upravo u Medulinu. Sjećaju se i Medulina unazad 25 godina te su s oduševljenjem listali Monografiju u kojoj su prepoznali brojne fotografije mjesta.

Nakon zajedničkog druženja i razgovora u vijećnici Općine Medulin, turisti su se uputili u Multimedijalni centar 3mc pogledati izložbu „Od ognjišta do gondole“ uz vodstvo Više stručne suradnice za društvene djelatnosti Općine Medulin, Sonje Barbare Bader. Izložba koja prikazuje povijest stanovanja u 19. i 20. st. na području općine Medulin oduševila ih je sa velikim brojem predstavljenih i izloženih predmeta teupotpunila njihov prijem u Općini Medulin.

Pin It on Pinterest