Otvorenje galerije Novo i izložba “Nestalna stvarnost” 19. listopada u Puli

Otvorenje novog prostora, galerije Novo i otvorenje izložbe „Nestalna stvarnost“ održati će se u četvrtak, 19. listopada 2023. godine u 20:00 sati na adresi Laginjina 7 u Puli (nekadašnji prostor Istarskih knjižara). Izložba ostaje otvorena do 12. studenog 2023. godine.

Izložba multimedijskih radova pod nazivom ”Nestalna stvarnost” dio je produkcije organizacije KIBLA (Maribor, Slovenija), a svoje će radove izlagati Nataša Berk, Alice Daeun Kim, Tadej Droljc, umjetnik name:, Nika Erjavec, Toni Soprano Meneglejte i Valerie Wolf Gang. Kustos izložbe je Peter Tomaž Dobrila, a program je organiziran kao dio međunarodne programske razmjene i partnerstva između udruge Metamedij i udruge za kulturu i edukaciju KIBLA.

Iz koncepta izložbe:

” (….) Homo ludens, čovjek koji se igra, središte je i polazište, esencija i bit prostora i simulacije prostora. Može li opstati pokušaj ilustracije stajanja, postojanja i propadanja? S umjetnošću, estetikom i etikom – može. Sa sviješću i sviješću. S mišlju i djelom. Ulaskom u umjetničko djelo, šetnjom kroz njega, lutanjem i upoznavanjem, poimanjem i otkrivanjem, nalazimo se u personificiranom, intimnom odnosu, koji doživljavamo kao umjetnički kodificirano iskustvo i svojevrsni odgovor na naš angažman. Ambijentalni, audiovizualni doživljaj, ambijentalna i okolišna kupka ujedno su i sauna i masaža, fitness i Loch Ness našeg osobnog “dodira” i širih, prostornih i društvenih refleksija koje uspostavljaju naš odnos prema umjetnosti, predmetima, strojevima, materijalima, procesima u ekvidistantni krug naših života, koji se slučajno pojavljuju na izložbi i ostaju u sastavu umjetničkog djela kao autonomni izraz svoje autorizirane spontanosti.” (Peter Tomaž Dobrila)

O galeriji:

Galerija Novo prezentacijski je i produkcijski prostor koji djeluje od 2023. godine u Puli u okviru udruge Metamedij, u partnerstvu s udrugama Atanor, Faro11 i Labin Art Express XXI, kao rezultat suradnje neformalne platforme za razvoj suvremene medijske umjetnosti Istre MI plus. Djelovanje galerije ostvaruje se kroz tri osnovna programska pravca: izlagački programi (izložbe, izvedbeno-scenske intervencije, projekcije filmova, prezentacije umjetničkih projekata, otvoreni studio itd.), produkcijski programi (radionice i rezidencijalni programi) i diskurzivni programi (predavanja, razgovori s umjetnicima, konferencije, okrugli stolovi, tribine itd.).

Radno vrijeme galerije:

Ponedjeljak – srijeda: 10:00 – 14:00

Četvrtak – petak: 17:00 – 20:00

Odgovori

Pin It on Pinterest