Najavljen Kup Europe 2023. u umjetničkom koturaljkanju

U ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine na konferenciji za novinare u Domu sportova Mate Parlov najavljen je Kup Europe 2023. u umjetničkom koturaljkanju. Konferenciji za novinare prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Grada Pula-Pola Ivona Močenić, predsjednik koturaljkaškog kluba Uljanik Alen Šarić, član Uprave kluba Ivan Penđer, trenerica kluba Maja Celija i reprezentativka Sara Šarić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pula-Pola Ivona Močenić pozdravila je u ime Grada Pula-Pola, grada domaćina Kupa Europe.

„Izrazito smo ponosni što će se Kup Europe po prvi put održati u našem gradu i u Hrvatskoj i čestitamo organizatorima na tome. Ovo natjecanje doprinosi velikoj prepoznatljivosti našeg grada ne samo na turističkoj nego i na sportskoj karti Europe“, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Pula-Pola Ivona Močenić, dala podršku klubu te ujedno pozvala sve građane da dođu popratiti Kup Europe.

Kup Europe 2023. održat će se od 30. listopada do 6. studenoga 2023. u Domu sportova „Mate Parlov“ na kojem će nastupiti 400 natjecatelja iz 13 europskih zemalja: Belgije, Estonije, Francuske, Hrvatske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske, Švicarske, Velike Britanije.

„Smatramo da je organizacija Kupa Europe velika čast i potvrda našeg upornog rada koja nam je dana od strane Svjetske federacije. Organizacija Kupa Europe u Puli otvara velika vrata klubu i zajednici za eventualno buduće Svjetsko prvenstvo, što bi bilo ostvarenje naših ciljeva“, rekao je predsjednik kluba Alen Šarić.

Trenerica kluba Maja Celija rekla je da je iza njih dugogodišnji rad i ustrajnost u ovom sportu koji nije medijski eksponiran i praćen.

„Rezultati naših članova prepoznati su u kako u Europi tako i u svijet. Upravo smo se vratili sa Svjetskog prvenstva u Kolumbiji na kojem su sudjelovale dvije naše reprezentativke, Sara Šarić i Karolina Kanižaj. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima iako znamo da prostora za napredak uvijek ima i tome težimo.  Naši članovi predstavit će se i na ovom Kupu Europe u Puli i nadamo se uspješnim rezultatima“, rekla je trenerica Maja Celija.

Natjecateljica Sara Šarić, koja se nedavno vratile sa Svjetskog prvenstva u Kolumbiji, kaže da su još uvijek pod dojmovima.

„Natjecanje je bilo uspješno i jedno veliko kako sportsko tako i životno iskustvo. Trudile smo se predstaviti našu zemlju i grad u najboljem mogućem svijetlu. Nadamo se da ćemo na Kupu Europe u Puli pokazati sav naš trud i rad našim sugrađanima te ih bolje upoznati sa svijetom koturaljkanja“, rekla je Sara Šarić.

Na europskom prvenstvu će se natjecatelji natjecati u šest kategorija u disciplinama slobodno, parovi i plesni parovi, a natjecanje će se kroz deset dana moći pratiti i u live streamu.

Svečano otvorenje Kupa Europe bit će 1. studenoga 2023. godine u 15,30.

Raspored natjecanja i rezultati mogu se pratiti na facebook profilu Roller Croatia i Instagramu.

Ulaz je slobodan.

Odgovori

Pin It on Pinterest