Pula Herculanea nastavlja s provođenjem aktivnosti

Ovih je dana u Pulu pristiglo 200 novih vreća za zalijevanje mladih novoposađenih stabala.  Društvu Monte Giro predano je 25 vreća koje će biti postavljene na grobljima u Puli i Štinjanu. Jedan dio vreća je već postavljen na parkiralište Marsovo polje gdje je u protekle dvije godine posađeno 45 mladih stabala. Preostali dio vreća bit će postavljen na javnim zelenim površina Grada Pule u narednom razdoblju. Iste će se redovito po potrebi puniti vodom i omogućiti kontinuirano zalijevanje stabala. Nastavak je ovo akcije kampanje „Navike okreni, promjenu pokreni“ s kojem ljetos krenulo uključivanjem vrtićke djece i korisnika Centra za rehabilitaciju Down syndrom Pula u projekt inovativnog načina brige o novoposađenim stablima na nekoliko lokacija u Puli.  

Ovog je tjedna Pula Herculanea domaćin edukativnom predavanju o orezivanju stabala prema EU standardima koje provodi tvrtka Urbani šumari d.o.o Program osposobljavanja odvijat će se kroz 3 dana gdje će se nakon prvog teoretskog dana pristupiti praktičnom dijelu osposobljavanja na terenu. Tom će se prigodom polaznici upoznati s pravilnom stručnom upotrebom strojeva i alata uz/bez uporabe auto-platforme. Praktični će se dio odvijati u parku kralja Zvonimira u Puli.

Pula Herculanea uz Udrugu Zelena Istra provodi i mjesečne edukacije svojih korisnika na radionicama u DC Rojc. U četvrtak, 26. listopada u 17:30 u  Radioni Re-Geppetto održat će se radionica prirodnog bojanja tkanina s Katjom Klibom, dok je idućeg tjedna planirana radionica dekoriranja starog namještaja. Sudionici radionice uz obogaćivanje svog znanja, ostvaruju tako kvartalni popust na račune Pula Herculanee.

Odgovori

Pin It on Pinterest