Hrvatski rukometni savez predstavio projekt „Rukomet u vrtićima“- Vrtko

Grad Pula jedan od gradova kandidata

Hrvatski rukometni savez (HRS) provodi kraći program odgojno-obrazovnog rada s djecom rane i predškolske dobi po projektu „Rukomet u vrtiću“-Vrtko.  U projekt je dosad sudjelovalo šest hrvatskih gradova odnosno klubova i vrtića, a namjera je uključiti još nekoliko gradova.

U zadanom roku za Masterplan “Rukomet u vrtićima – Vrtko“ Hrvatski rukometni savez zaprimio je prijave i valjane dokumentacijesljedećih klubova: RK Dubovac Gaza, ŽRK Rovinj, ŽRK Osijek, RK Županja, RK Rudar Adria Oil Laina, RK Gospić, RK Valpovka, RK Moslavina i ŽRK Arena iz Pule.

U tijeku je slijedi faza projekta koja se sastoji od inspekcije vrtića te sastanaka s čelnim ljudima gradova i klubova u vezi daljnje provedbe te realizacije projekta. Tom je prigodom u ime Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u inspekciju u Pulu došla dr.sc. Lidija Bojić-Ćaćić, voditeljica projekta, koja je na sastanku s gradonačelnikom Grada Pula-Pola Filipom Zoričićem, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivanom Sokolov, Želimirom Popovićem i trenericama Petrom Radolović i Alenkom Vučinić iz Ženskog rukometnog kluba Arena te pedagoginjom Dječjeg vrtića Pula Lorijanom Knapić predstavila projekt „Rukomet u vrtiću“-Vrtko.

Nakon radnog sastanka, obišli su se vrtići i sportske dvorane zajedno sa predstavnicima vrtića.

Hrvatski rukometni savez će nakon provedene inspekcije i izvješća odrediti šest gradova koji zadovoljavaju kriterije da budu dio projekta u suradnji s Europskom rukometnom federacijom.

Gradonačelnik Filip Zoričić je u ime Grada Pule dao podršku projektu i iskazao spremnost i interes za sudjelovanjem u projektu koji bi donio višestruke benefite djeci, zajednici i našem gradu.

Namjena projekta „Rukomet u vrtiću“-Vrtko je poboljšati fizičku aktivnost djece, približiti im rukometnu igru i sport općenito, povezati vrtiće s klubovima te da se projekt nastavi i u nižim razredima osnovnih škola. Odgojitelji će proći edukacije u trajanje od 22 sata nakon čega dobivaju licencu. Program je prilagođen djeci i njihovoj dobi, inkluzivan je te uključuje zajedničko treniranje djece oba spola. Vrtiću koji uđe u projekt dobiva besplatno kompletnu opremu.

Ukoliko Pula bude odabrana kao jedan od šest gradova, projekt bi u Puli provodili educirani treneri Ženskog rukometnog kluba Arena i odgojiteljice Dječjeg vrtića Pula.

Odgovori

Pin It on Pinterest