5. “Reli po galerijama Pula” ove subote!

Foto: Dan Pauletta

U subotu 4. studenog 2023. godine od 17 do 22 sata održat će se peto izdanje Relija po galerijama u Puli, ova jedinstvena šetnja kroz galerije prilika je za istraživanje bogate umjetničke scene grada!

Reli po galerijama poziva posjetitelje na interaktivno uranjanje u svijet umjetnosti te upoznavanje izložbenih prostora i lokalnih, ali i međunarodnih umjetnika. Peto izdanje manifestacije okuplja četrnaest galerija u centru Pule; HUiU, Rock galerija, Galerija C8, Galerija Cvjaner, Galerija Makina, Galerija Hremana, Galerija Društva arhitekata Istre (DAI SAI), galerija u foajeu Kina Valli, Srpski kulturni centar, Gradska galerija, Galerija Novo, Studio, Studentska galerija i Dnevni boravku DC Rojca.

Galerije će ove subote u produženom radnom vremenu ponuditi posebne programe, uključujući promociju vina, razgovore s umjetnicima i vodstva kroz trenutne izložbe, a posjetitelji će u jednoj večeri imati priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini.

Šetnja po galerijama i preuzimanje mapa započinje u HUiU (Zagrebačka 27) gdje se može pogledati izložba Rock paper scissors Luane Brhanić i porazgovarati s umjetnicom. U Galeriji Studentski, mlada pulska autorica Vanna Janković predstavlja se izložbom Kонекција. Rock galerija sprema izložbu plakata i vizualnih materijala iz Mariettovog opusa te prodaju LP ploče Istarska renesansna avantura, a avantura se nastavlja i u Galeriji C8 na izložbi Hugo Pratt. Naslijeđe, djelo, biografija. Izložbu Hommage, posvetu likovnim umjetnicima koji su svojim životom, radom i djelima ozarili Istru može se pogledati u Galeriji Cvajner, a izloženi su sljedeći autori: Quintino Bassani, Martin Bizjak, Mate Čvrljak, Josip Diminić, Zora Matić, Boris Mardešić, Bruno Mascarelli, Orlando Mohorović, Ivan Obrovac, Karlo Paliska i Renato Percan . U Galeriji Makina izložen je izbor radova iz kolekcije galerije, a u Galeriji Hermana izbor iz stalnog postava.  U galeriji Društva arhitekata Istre (DAI – SAI) izložena je izložba Ivan Antić: Arhitektonično Dijane Milašinović Marić i Igora Marić postavljena u sklopu Dana arhitekture u Istri. Izložba Green Together, seriju priča o uspješnoj implementaciji zelenih rješenja u našu okolinu može se pogledati u foajeu Kina Valli, a u Srpskom kulturnom centru izložba Pachwork – Quilt: klasično i moderno  Waltraude Eichinger o recikliranju starih materijala u tekstilnom i dizajnersko umjetničkom stvaralaštvu. Igor Papić pulski slikar, ilustrator i portretist, starije generacije umjetnika predstavit će se u Gradskoj Galeriji izložbom slika i grafika, a Oleg Morović, slikar i dizajner, umjetnik mlađe generacije, predstavit će se izložbom Hvala što ste došli u ovako velikom broju u Studiju na 5. kadu Rojc-a, inače fotografskom studiju, koji će po novom, kad nije fotografski studio biti multimedijalni prostor za različita kulturna zbivanja. Novo otvorena Galerija Novo izlaže multimedijalnu izložbu Nestalna stvarnost slovenskih umjetnika: Nataša Berk, Alice Daeun Kim, Tadej Droljc, umjetnik name:, Nika Erjavec, Toni Soprano Meneglejte i Valerie Wolf Gang. Što nas dovodi do završne lokacije u Dnevnom boravku DC Rojca gdje će se moći pogledati izložba digitalnih grafika Yoann Goas te preuzeti Povelje za spas kulture koje će tehnikom plošnog tiska izrađivati pulski grafičar i umjetnik Raoul Marini.

Ovogodišnje izdanje uključuje i popratni program, performans pulskog umjetnika Igora Zenzerovića, Na mjesto studije muškosti – Izlet. Performans počinje u 17:30 sati ispred izložbenog prostora HUiU u Zagrebačkoj 27.

Odgovori

Pin It on Pinterest