Svečano obilježena 30. obljetnica djelovanja Udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske Pula-Pola

U Puli je danas svečano obilježena 30. obljetnica djelovanja Udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske Pula-Pola na kojoj su uz istarskog župana Borisa Miletića i zamjenicu gradonačelnika Grada Pule Ivonu Močenić prisustvovali i predsjednik pulske podružnice SUH-a Lučo Pavletić, zamjenica predsjednice SUH-a Zagreb Štefica Salaj, predsjednica SUH-a Istarske županije Đina Šverko te drugi gosti.

Župan Miletić čestitao je veliku obljetnicu koja se slavi u godini kada i Istarska županija obilježava i svojih 30 godina od osnutka.

„Kao odgovorno društvo moramo voditi računa o našim građanima treće životne dobi jer ste nas vi svojim radom, zalaganjem i doprinosom, zadužili i na nama je da sada skrbimo o vama. U Istri imamo odličnu suradnju s našim gradovima i posljednjih smo godina definitivno lider po pitanju realizacije projekata namijenjenih starijim osobama i to dokazuje uspješna suradnja redom: s Gradom Labinom gdje smo izgradili novi Dom za starije osobe u Labinu, s Gradom Pazinom također novi Dom za starije, s Gradom Buzetom smo proširili smještajne kapacitete u Domu za starije i zajedno smo s Gradom Pulom pokrenuli rekonstrukciju Depadanse Doma za starije Alfredo Štiglić, a predstoji nam i dogradnja matične zgrade Doma u Krležinoj ulici. Uz sve to Istarska županija je osnivač i Doma za starije u Raši, a tijekom ove godine započela je dogradnja vanjskog lifta u Domu, ukupne vrijednosti  236.107,00 eura. Posebno mi je drago i što Istarska županija kontinuirano podržava i rad vaše Udruge, za koju smo u proteklih 10 godina izdvojili 58.598,00 eura financijske potpore.“ – kazao je Miletić i istaknuo kako je zadovoljan što je posljednjih godina dogovorena uspješna i aktivna participacija u gradskim vijećima i županijskoj Skupštini.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić pozdravila je okupljene te se pridružila čestitkama.

„Grad Pula je izuzetno ponosan na rad i djelovanje Udruge s ciljem zaštite i promocije prava i interesa umirovljenika i starijih osoba. Isto tako, kroz mjere, programe i projekte uvijek se trudimo pronaći način za pomoć i podršku umirovljenicima. U suradnji s raznim institucijama, trgovačkim društvima, udrugama i jedinica lokalne samouprave nastojimo raditi na rješavanju problema umirovljenika i pružanju potrebitih sadržaja s kojima zajednica omogućuje osobama treće životne dobi uključenost, angažiranost i aktivnost.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika Močenić.

Skupština je nastavljena izlaganjem o povijesti i aktivnostima Udruge Sindikat umirovljenike Hrvatske Pula-Pola koje je predstavila zamjenica Udruge Zorica Drandić.

Odgovori

Pin It on Pinterest