Završeni radovi i sadnja stabala u Banovčevoj ulici

Radovi u Banovčevoj ulici privedeni su kraju. U sklopu radova, koji su započeli krajem kolovoza ove godine, izgrađeno je parkiralište, rekonstruirana je prometnica, napravljeni su nogostupi, javna rasvjeta i oborinska odvodnja te hortikulturno uređeni zeleni pojasevi.

Parkiralište s prometnicom sastoji se od jednotračnog jednosmjernog kolnika s jednostranim nogostupom ukupne dužine 77,39 metara. Ulaz na parkiralište predviđeno je iz Tomasinijeve ulice s izlazom na Banovčevu ulicu.

Na području parkirališta izvedeno je 35 parkirnih mjesta, od čega 26 u betonskim opločnicima. Po dovršetku radova, u sklopu održavanja, u nastavku Banovčeve ulice ispred ulaza kućnih brojeva 2, 4 i 6 označeno je 54 parkirna mjesta od čega 3 za vozila osoba s invaliditetom te 10 mjesta za motocikle. Važećom Odlukom nije predviđena naplata korištenja parkirališta, a s obzirom na to da se radi o javnom parkiralištu bit će dostupno svima pod jednakim uvjetima.

U sklopu prometnice izgradio se zatvoreni sustav prikupljanja površinskih oborinskih voda. Izgrađena je javna rasvjeta ukupne dužine 117,00 metara, šest stupova visine 6,00 metara. Uređene su novoplanirane zelene površine i posađeno je pet novih stablašica.

Izvođenje radova bilo je ugovoreno s društvom CESTA, a ugovorena vrijednost izvođenja radova iznosila je 204 tisuće eura s PDV-om, predviđenih programom građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu.

Odgovori

Pin It on Pinterest