Stiže “Napoleon” te mnogi drugi filmovi u Kino Valli

Od 23. do 29. studenog Kino Valli na redovnom programu prikazuje tri filmska noviteta.

Uz dugoočekivanog “Napoleona” Ridleya Scotta s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, prikazujemo suvremene klasike “Skrivenu ljubav” te “Hotel Grand Budapest”, a Kino 15+ koje kreiraju mladi za mlade i sve koji se tako osjećaju prikazuje kultni film Slobodana Šijana “Ko to tamo peva”

NOVI FILMOVI NA PROGRAMU

U akcijskom spektaklu “Napoleon” uspon i pad legendarnog francuskog cara Napoleona Bonapartea utjelovio je oskarovac Joaquin Phoenix. Uz zadivljujuću pozadinu velike filmske produkcije iza koje stoji legendarni redatelj Ridley Scott, film bilježi Bonaparteov neumorni put do moći kroz ovisnost, nestabilni odnos s njegovom jedinom pravom ljubavi Josephine, prikazujući njegovu vizionarsku vojnu i političku taktiku u jednoj od najnapetijih bitaka ikad snimljenih.

U zabavnoj kriminalističkoj komediji “Mjesto zločina” na velikom platnu nakon 20 godina opet zajedno glume Samuel L. Jackson i Uma Thurman i to u priči o plaćenom ubojici, njegovom šefu Gordonu (Jackson) te posrnuloj vlasnici umjetničke galerije Patrice (Thurman). Gordon je  član organizacije koja “pere” novac prodajom krivotvorenih umjetnina. No, galeristica nije ni slutila da će autor umjetničkih djela (ubojica Reggie Pitt kojeg glumi Joe Manganiello) uskoro doživjeti ogroman uspjeh, a njegove krivotvorine postati glavna tema u gradu.

Animirani film “Želja” glazbeni jer spektakl oskarovaca zaslužnih za velike hitove “Snježno kraljevstvo 1 i 2” studija Walt Disney Animation. Asha, nadasve pametna djevojčica, izriče želju tako moćnu da je ispunjava kozmička sila – mala kuglica beskrajne energije zvana Zvijezda. Asha i Zvijezda se zajedno suočavaju s najmoćnijim neprijateljem – Kraljem Magnificom. One zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale kako su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda.

RAZIGRANO KINO / PLAYING CINEMA

Veliki europski projekt Razigrano kino / Playing Cinema, u kojem Kino Valli sudjeluje s partnerskim kinima Gaj iz Varaždina i litavskim kinom Romuva, nastavlja se 24.11. projekcijom filma “Skrivena ljubav” redatelja Luce Guadagnina koji donosi romantičnu radnju, a osvaja svojom atmosferom, vizualnim doživljajem i blagim, laganim ljetnim ritmom. Film prati odnos između mladića Elija i američkog studenta Olivera koji dolazi živjeti u kući Elijevih roditelja tijekom ljeta. Elio i Oliver otkriju osjećaje koje njeguju jedan prema drugome i upute se u ljetnu avanturu koja će im zauvijek promijeniti živote.

KINO 15+

Uigrana ekipa mladih filmofila u Kinu Valli ugodno iznenađuje svojim probranim filmskim izborom. Za Kino 15+ kažu da je program koji mladi kreiraju za mlade, a i za sve one koji se tako osjećaju. Za kraj studenog (26.11. u 17 sati) odabrali su prikazati klasik Slobodana Šijana “Ko to tamo peva”. Ratna tragikomedija iz 1980. nastala prema scenariju Dušana Kovačevića sjajno ocrtava propast jugoslavenske kraljevine uoči početka Drugog svjetskog rata usredotočujući se na metaforično putovanje iz srbijanske provincije u Beograd. Izvrsnu glumačku ekipu čine Pavle Vujisić, Aleksandar Berček, Neda Arnerić, Slavko Štimac, Dragan Nikolić te brojni drugi, a posebno zabavni su pjevačko-svirački dvojac braća Miodrag i Nenad Kostić.

FILMOVI ZA SVA VREMENA

Retrospektivu filmova redatelja Wesa Andersona zaključujemo pustolovnom krimi komedijom “Hotel Grand Budapest”, posvetom davno prohujalim vremenima i srednjoj Europi kakva je nekad bila. Radnja filma odvija se u slavnome europskom hotelu u razdoblju između dva rata, a prepričava priču o avanturama njegovog legendarnog vratara Gustava H i dječaka po imenu Zero Moustafa, koji pomaže u hotelu i postaje Gustavov najpouzdaniji prijatelj i štićenik. Priča uključuje i krađu te pronalazak neprocijenjive renesansne slike i borbu za ogromno obiteljsko bogatstvo.

NAJBOLJA HAIKU OSTVARENJA

U Kinu Valli su tijekom Ciklusa japanskog filma prikazana četiri naslova, a u foajeu kina predstavljeni su nagrađeni radovi pristigli na 4. Međunarodni natječaj za haiku poeziju. Tema natječaja bila je “Film ili kino”, a od ukupno 95 radova sa svih strana svijeta, priznati hrvatski haiku pjesnici Aljoša Vuković i Dejan Pavlinović odabrali su 16 najboljih. Prvo mjesto pripalo je Nini Kovačić iz Hrvatske, drugo Sebastianu Chrobaku iz Poljske, a treće Eminu Masimliju iz Azerbajdžana.

Odgovori

Pin It on Pinterest