Jučer je na istarskim prometnicama zabilježeno pet naleta na divljač, vozači – oprez!

Pripazite na divljač na cestama!

Foto: Ilustracija

Prvi slučaj zabilježen je oko 17,40 sati kod Poreča, u mjestu Starići kada je 43-godišnjak upravljajući automobilom pulskih registracijskih oznaka udario u srnu koja je nakon udara uginula. Potom je oko 17,50 sati 62-godišnjakinja upravljala automobilom pulskih registracijskih oznaka kolnikom DC48 Pazin – Baderna, kada je naletjela na nepoznatu divlju životinju koja se nakon sudara udaljila. Oko 18,10 sati u Puli, na Putu od Fortice, 44-godišnjak je upravljao vozilom pulskih registracijskih oznaka kada je naletio na divlju svinju koja se potom udaljila.

Još jedan slučaj naleta na srnu zabilježen je oko 20,10 sati u Višnjanu na ŽC 5042 kada je 52-godišnjakinja upravljala automobilom pulskih registracijskih oznaka. Srna je na mjestu događaja uginula dok je na automobilu nastala materijalna šteta. Posljednji slučaj naleta na divljač zabilježen je oko 23,20 sati u Markovcu nedaleko Umaga kada je 41-godišnjakinja udarila u divlju svinju koja je na mjestu događaja uginula.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest