U Domu hrvatskih branitelja održana svečanost otvorenja razmjene učenika Gimnazije Pula i učenika iz Turske i Italije

Razmjena u sklopu projekta Erasmus+ Creating new artistic perspectives with STEM trainings

U Domu hrvatskih branitelja 9. listopada 2023. održana je svečanost otvorenja razmjene učenika Gimnazije Pula i učenika iz Turske i Italije. Svečanosti su se odazvali gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije za povjerene poslove državne uprave – Pula Lena Macan Codacci.

„Želim vam srdačnu dobrodošlicu u ime Grada Pule i ugodan boravak u Puli. Vidio sam da su teme vašeg projekta alternativni izvori energije, solarna energija, energija i voda održivost. Sve interesantne teme u kojima ćete podijeliti svoja iskustva i surađivati u domeni obnovljivih izvora energije. Razgovarajte i o miru jer je danas i to važna tema“, rekao je gradonačelnik Zoričić zahvalivši učenicima i profesorima Gimnazije Pula na načinu na koji prezentiraju školu i grad.

Gimnaziji Pula je 2021. godine odobren projekt pod nazivom “Creating new artistic perspectives with STEM trainings” i verificirana suradnja sa školama partnerima iz Italije i Turske, a sve u okviru programa Erasmus +  koji traje od 1. ožujka 2022. do 1. ožujka 2024. godine.

„Projekt Erasmus + razmjene imao je veliki utjecaj na naše živote. To nije samo program nego i mogućnost koja otvara vrata za novo iskustvo i prijateljstva. Erasmus + je poput putovnice za avanture. Kao sudionici Erasmus + projekta imamo prilike biti dio globalne zajednice koja uči od učitelja, ali i o životu, istražuje druge kulture. Slavimo Erasmus + projekt zbog veza koje stvara, prijateljstava koje gradi i znanja koje dijeli“, rekao je ravnatelj Gimnazije Pula Nikola Vujačić te

Na svečanom otvorenju predstavljeni su talijanski, turski i hrvatski učenici i profesori koji sudjeluju u projektu, prikazan je video o dosadašnjim Erasmus+ aktivnostima nakon kojeg je uslijedio Kahoot kviz u kojem su interaktivno sudjelovali prisutni učenici.

Svečanost otvorenja bila je obogaćena sudjelovanjem zbora i bendova Gimnazije Pula koji su se pobrinuli za odličnu atmosferu.

Odgovori

Pin It on Pinterest