Ema Ukotić nova dječja gradonačelnica Grada Pule

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana djece, danas je u prostorijama Komunalne palače održan novi izbor za dječjeg gradonačelnika Grada Pule. Nakon predstavljanja svih kandidata, na funkciju dječje gradonačelnice izabrana je Ema Ukotić, učenica osmog razreda Osnovne škole Veli Vrh. Funkciju zamjenika gradonačelnika obnašat će Benedikt Palić, učenik sedmog razreda Osnovne škole Vidikovac.

Izboru su nazočili gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov te voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković.

Gradonačelnik Zoričić zaželio je novom sazivu Dječjeg gradskog vijeća mnogo uspjeha i dobrih projekata u budućem radu te iskazao spremnost na suradnju u zajedničkim projektima. 

“Prije svega čestitam svima, a posebno novoizabranoj dječjoj gradonačelnici Emi i njezinom zamjeniku Benediktu. Naša je zajednička uloga čuvati Pulu i truditi se da bude što ljepša, čišća i ugodnija za život. Na nama odraslima je odgovornost da damo sve od sebe da Pula bude grad djece, grad mladih i grad sporta, stoga želimo čuti vaš glas i vaše potrebe kako bismo to i postigli. Želim da budete sretni, djetinjstvo je najljepše razdoblje u životu, bavite se sportom i budite što aktivniji. Radujem se svim vašim prijedlozima i našoj zajedničkoj suradnji“, izjavio je Zoričić.

“Grad Pula ponosno nosi titulu Grad prijatelj djece, iznimno cijenimo rad i zalaganje predstavnika naših škola u Dječjem gradskom vijeću. Podržavamo njihovu aktivnu participaciju u procesu donošenja odluka o pitanjima u zajednici koja se na njih odnose i na raspolaganju smo za usvajanje njihovih ideja s ciljem poboljšanja uvjeta života djece u našem gradu“, nadodala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković podsjetila je da Dječje gradsko vijeće ima 20 članova, po dva predstavnika iz svake osnovne škole u Puli te nadodala kako su predstavnici Dječjeg gradskog vijeća dosad sudjelovali na nizu aktivnosti od interesa za zajednicu.

Podsjetimo, Gradsko vijeće je na sjednici održanoj 23. veljače 2012. godine donijelo Odluku o prihvaćanju projekta “Dječje gradsko vijeće” Grada Pule, kao jedan od oblika participacije djece koja omogućava djeci i mladima ostvarivanje jednog od dječjih prava; prava na izražavanje mišljenja o stvarima koje se na njih odnose. Grad Pula na ovaj način omogućuje djeci da se educiraju i stječu uvid u širu zajednicu kojoj pripadaju, da se upoznaju sa radom gradske uprave, te da uče kako biti aktivnim građaninom.

Odgovori

Pin It on Pinterest