“Ovo sam ja ” i “Stonoga Goga” da daskama INK

U srijedu 6. prosinca u 09:30, 11:00 i u 18:00 sati te u četvrtak, 7. prosinca u 09:30 i u 11:00 sati

na rasporedu je predstava za djecu OVO SAM JA iz produkcije Teatra Poco Loco, Zagreb.

Koreografija i režija: Damian Cortes Alberti
 Glazba: Carlos Andres Fagin
 Igraju: Maja Katić, Zrinka Kušević, Filip Sever

Trajanje: 30 min

Tri čovječuljka se igraju da su lisica, patka i žirafa, a možda to stvarno i jesu. Oni su možda djeca koja se igraju da su životinje, a možda su odrasli koji se igraju da su djeca. Svaki ima svoju omiljenu igračku i svoju kućicu. I svoju najdražu odjeću. Svaki ima svoju boju. Svaki od njih uživa u životu, u svom tijelu, u pokretu, u igri. Sretan što je baš taj koji je, sa svojim stvarima, svojim osobinama i načinima kako radi stvari. A onda otkriju da nisu sami. Isprva je teško naći zajednički jezik i početi se igrati zajedno, ali kad jednom krenu, ne mogu se zaustaviti! Uče jedni od drugih, upoznaju se, proučavaju, imitiraju, suprotstavljaju, podržavaju, prate se pa razilaze, sukobljavaju, malo i svađaju, pa onda mire, ali najviše od svega: uživaju. U prijateljstvu, u različitosti, u druženju, u igri. Kako je lijepo biti zajedno!

Ova neverbalna predstava obraća se najmlađoj djeci jezikom koji najbolje razumiju: jezikom plesa i pokreta! Pratimo odnos tri simpatična lika od samostalnog bivanja do zajedničke igre. Ova minijaturna enciklopedijica plesa publici prezentira i razne stilove pokreta kroz povijest plesa, na način prilagođen najmanjim gledateljima, pa ćemo među ostalim vidjeti kako žirafa pleše balet, patka jazz dance, a lisac suvremeni ples.

U petak 8. prosinca u 09:30, 11:00 i u 18:00 sati igra još jedna predstava za djecu,

STONOGA GOGA, iz koprodukcije Teatra Poco Loco, Zagreb i   Gradskog kazališta lutaka Split.

Autor: Andrijana Grgičević
Redateljica: Renata Carola Gatica
 Igraju: Zrinka Kušević, Maja Katić, Goran Guksić

Trajanje: 30’

Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin? Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama. Glumci Teatra Poco Loco izvode ovu poučnu priču uz puno glazbe (pjevajući i svirajući uživo), a dojam upotpunjuje bogato ilustrirana scenografija koja nas vodi u najtajnije dijelove šume.

Tekst „Stonoga Goga“, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret sa jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele. Tko bi rekao da će ona škrtica s početka priče, na kraju pjevati sasvim drugu pjesmu:

„…Dosta mi je mode
Poklanjam sve cipele u ime slobode
Eto ih vama, ako nekom treba
Nek se skloni od kišovitog neba.
Sve što imam želim dijeliti
Prijatelje želim razveseliti.“

Odgovori

Pin It on Pinterest