Gužva u cilju na regati Svetog Nikole

Foto: Hrvoje Damjanović

Drugog dana regate, imali smo izvanredan događaj, čak je 430 optimista ušlo u cilj u razmaku od 18 minuta, regatni odbor obrađivao je rezultate do dugo u noć. Odjedreno je po 3 jedrenja za sve klase, što znači da je regata uspjela, bez obzira na događaje u nedjelju.

Nakon 6 jedrenja u klasi ILCA 7 uvjerljivo vodi Alessio Spadoni iz Trsta sa čak 6 prvih mjesta. Alessio je dugi niz godina pobjeđivao u raznim klasama na Svetom Nikoli. Na drugom mjestu je Antun Tomašević iz Splita, a na trećem Massimiliano Antoniazzi iz YC Adriaca. U klasi ILCA 6 najbolji je Antonio Pascalli iz Riva del Garde, na drugom mjestu je Puljanin Tedi Leonardelli, a treći ja i dalje Alessandro Cirinei također iz Riva del Garde. Najbolja djevojka u ovoj klasi je Alina Shapovalova iz Ukrajine, ispred Tee Peteh iz pulskog Uljanika i Finkinje Vanesse Voutilainen. U klasi ILCA 4 najbolji je Alberto Avanzini iz Bardolina, drugi je Josip Tafra iz Splita, a treći Jeremias Pirkryl iz Češke. Najbolja djevojka je Iiris Sepponen iz Finske, ispred Antee Alujević iz Splita i Zombor Zore iz Mađarske.

U najbrojnijoj klasi Optimist, poveo je Andrea Demurtas iz Riva del Garde, druga je Olha ubianska iz Ukrajine koja jedri za JK Split, a treći Leanardo Scialpi iz Bardolina. U ženskoj konkurenciji druga je Sofia Barteotti iz Riva del Garde, a treća Hvaranka Nina Marušić koja jedri za JK Split.

Regata se nastavlja danas kada su na programu i posljednja 3 jedrenja, nakon kojih je predviđena podjela nagrada, oko 17 sati na pulskom Mornaru.

Uz nagrade najboljima, dijelit će se nagrade Memorijal Vladimir Barbić i za najbolji klub za koji se zbrajaju po 4 takmičara u klasi Optimist i najbolji u svakoj klasi za klasu ILCA, dok će na lutriji sretni dobitnik dobiti novu jedrilicu klase Optimist i karbonski jarbol za klasu ILCA.

Odgovori

Pin It on Pinterest